05 studenoga 2016

trtica

kao što naslov kaže, sada vas doslovno boli guza o ovome o čemu ću pisati. što ne znači da mi je pisanje zabranjeno? evo kako je to išlo. juče sam našao račun od akumulatorske bušilice Würth koju mi je pre par nedelja donela kurirska služba. na računu sam našao mobilni od nekog prodavca koji je potpisao otpremnicu, i pozvao.

"dobar dan, nedavno sam od vas kupio profesionalni alat taj i taj, i veoma sam zadovoljan. zovem vas jer na vašoj internet stranici ne mogu da nađem cenovnik, već samo katalog proizvoda, a naručio bih aparat za zavarivanje."

tu je išlo tuce potpitanja koji bih model uzeo, kako bih platio, imam li registrovanu firmu, preko koga sam uzeo taj prethodni alat, i tako u krug. na kraju smo se dogovorili da će mi oni poslati taj inverter po nekoj povlašćenoj ceni s tim da moram da ga uzmem kod dečka koji nam je radio stolariju i koji ima registrovanu firmu. a taj dečko je inače frend od ovog prodavca, nema brige. super. ostavio ja juče (petak) broj telefona, adresu, ime i prezime, i zaboravio na to do ponedeljka. 

tek zove me tašta, nju je zvao stolar, njega je zvao kurir, stolar nije ništa naručio, niko mu ništa nije javio, on je vratio pošiljku o kojoj ništa ne zna. tu kreće pravi krimi roman poziva i promašenih brojeva, tih kurira ima nekoliko i niko ne zna o kakvom paketu se radi, u centrali nemaju pojma, a prodavac se ne javlja jer je vikend, a to mu je verovatno poslovni mobilni.

kod nas su majstori u dvorištu jer rade na kući fasadu, ja sam malo na krovu malo na skelama visim kao pauk, a i da nisam toliko zauzet ionako nikada ne nosim mobilni sa sobom, to mi dođe kao u crtanim filmovima ona kugla što je robijaši nose oko noge. meni mobilni služi kad kod kuće ili na putovanju zalegnem u neku fotelju, da ne moram da sedim za kompjuterom nego da mogu ležeći da vidim šta ima novo. i da malo uštedim je ipak mobilni troši puno manje struje nego kompjuter.

čekao ja u magacinu sat vremena da se svi kuriri vrate sa terena, uzeo aparat koji je bio u koferu barem 4 puta većem nego što sam očekivao, nekako to natovario na gepek i dovezao kući poput onih kineza koji na biciklama voze regale i zamrzivače. raspakovao i proverio je li tu sve što treba da bude, i nastavio opet do tog stolara da mu vratim pečat od firme, koji sam morao da "udarim" na otpremnicu. dotle sam već imao 5+5+4+2+4 km na bicikli, i čekalo me je još samo 5+5 km, jer koliko god mislio da je ovo mali grad, Marfijev Zakon kaže da će sve što ti je potrebno biti na suprotnom ćošku periferije.

svratim u prodavnicu da kupim pivo, da častim istraumiranog stolara. 
kad sam prvi put odlazio od njega i pitao ga šta da mu kupim, rekao je da može pivo, ali sam već bio pola ulice nizbrdo i nisam razumeo da li je rekao "GLEDAJ DA BUDE VALJEVSKO", ili "gledaj da NE bude..." 
uzmem ja od nekoliko vrsta po dva piva jer je u radionici bio još jedan s njim kojeg takođe poznajem, stanem na kasu, ispred mene neka žena plaća 518 dinara i dala je 500 i pretura po tašni i ne može da nađe drugi novčanik u kojem navodno ima još novca.

iza nas je već povelik red, ja kažem evo 20 dinara, izvadim i stavim na kasu, prodavac uzme i dâ joj račun, i još joj vrati 2 dinara mog kusura a ona zbunjena kaže hvala i uzme i taj novčić :-)

nakon toga moj račun takođe izađe na 20 dinara, bio je 420, ja dam 500 i dam 20 i tip na kasi mi vrati 100 i pride mi gurne nazad tih 20 jer sam mu ih ranije dao umesto one žene. očigleno nije ništa ukapirao, a ja u istom fazonu da red iza mene bespotrebno ne čeka, bez dodatnog objašnjavanja uzmem kusur koji mi ne pripada i izađem napolje :-)

PA POSLE RECITE DA SE DOBROTA NE ISPLATI!

odnesem pivo majstorima, ispričam celu anegdotu, oni mi ponude da mi vrate 2 prazne flaše jer upravo Valjevskog nije bilo u limenkama, i tu gledajući račun shvatim da mi nisu ni naplatili flaše, u svom onom haosu. ostavim stolaru i njegove pune i prazne flaše, ništa mi ne treba, danas je moj dan, sve me hoće. ne rekoh da sam i kurira isto toliko častio, ako sam već aparat dobio za 50 evra manje nego u maloprodaji, zašto da ne. 

neću sad ovde još i sliku aparata da vam stavljam, da vam džabe ne vadim mast, ono ladno izgleda kao neki kawasaki od 750 kubika. svakom njegova muka.

1 komentar:

  1. Wurth radi samo sa firmama, tj. pšravnim licima, tako je i ovde, zato nema cena već uvek moraš da kupiš preko nekoga...ja sam ludio od toga jer oni nemaju klasičnu maloprodaju a kvalitet im je odličan ali nisu baš jeftini..

    OdgovoriIzbriši