22 svibnja 2017

buji paji milo moje

nakon par dana putovanja i pokušavanja da ostanem u kontaktu sa planetom, po ko zna koji put sam digao ruke od ćoravog posla. džabe sam u džepu nosio najbolji telefon koji je svet stvorio u svojoj tehnološkoj povijesti, kad na njemu ne mogu da izolujem prijatelje od neprijatelja, a pod tom opaskom mislim na sve ono što do mene dođe greškom a ne mojom namerom. zaista ne ni najmanje ne zanima koji poznanik je glasao za koju stranku, čija mačka nosi žutu haljinicu, ko je na putu na maraton svratio na ćevape a ko na pljeskavicu, ko je slušao brenu a ko severinu, ko je kupio adidas a ko nike gaće, i slične stvari. evo kako sam to formulisao na fejsu, u oproštajnom statusu:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Divim se svima koji na društvenim mrežama (a posebno ovoj) uspevate da pronađete samo ono što vas zanima, i da eliminišete "šum" tipa Kurta se zafrendao sa Murtom, ili Murta je lajkovao Kurtin video.

Koliko god se trudio da odvojim žito od kukolja (imam duplo više blokiranih nego "prijatelja") uvek zaključim da 90% vremena potrošim na preskrolavanje stvari koje me uopšte ne zanimaju i koje mi truju mozak, i neprestano se pitam da li je preostalih 10% vredno uloženog vremena i napora.

Koji god ovo bio pokušaj da vam se pridružim, bojim se da ću sa zahuktavanjem proleća i leta imati sve manje viška elana da bih krčio staze kroz bespuća detalja tuđih života, koji su verujem čak i vama nevažni ali ih Fejsbuk smatra esencijalnim za prepunjavanje slobodnog vremena kojeg ionako nemam.

Kao i u zadnjih 15-ak godina možete me uvek naći na blogu, a ako imate nešto važno tipa upozorenje o predstojećem zemljotresu, slobodno javite Loli. Ja ću vas za par dana napustiti, i iskreno vam želim sve najbolje u nastavku ovog Nečeg, koje ću ja nastaviti da zovem Ničeg. Hvala i pusa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

što se tiče jučerašnje Trke, moj "progres" je tekao ovako
2015 - 1h30
2016 - 1h31
2017 - 1h33 (*)
s tim da sam nakon 1:31:30 skrenuo sa staze na 300m od cilja i nastavio na rastrčavanje, jer mi nije bilo važno da se "pojavim u rezultatima", nego jedino i isključivo da vidim kako napredujem sa oporavkom nakon preloma i dugačke pauze. dva minuta lošiji rezultat predstavlja pad od 6''/km što bi trebalo da znači da sam se "skoro vratio" na nivo od pre godinu dana. 

sledeći vikend smo u Bosanskom Novom na polumaratonu (ovo mi je do daljnjeg Godina Bez Maratona), a nakon toga sam kao zamenu za Plitvice (gde smo već bili 7-8 puta) pronašao privlačnu varijantu Treking Lige u planinama istočne Srbije. osim Faktora Promene, putovanje tj kompletan paket aranžman bi bio dobrih 36h kraći, što nam u ovom trenutku godine i života predstavlja ključan argument "ZA".

1 komentar:

  1. Pa naravno da ćete da idete kad se tamo pravi Zaječarsko pivo a ima i dobra gibanica sa kiselim mlekom na autostradi usput :)

    PS: Fejs-koliko se sećam ubica se uvek vraća na mesto zločina :) :)

    OdgovoriIzbriši