29 siječnja 2019

krenulo

krenulo me još nešto osim onih par pomenutih stvari.
pre dva dana sam na kraju šetnje pronašao 11 ostavljenih štenaca, i slovima JEDANAEST.
neki pametnjaković ih je istovario na periferiji pored pogona neke pekare, misleći valjda da će im neko iznutra iznositi vruć burek.
samo dan nakon toga, tačnije juče, i slovima JUČE, sam na skroz drugom kraju grada, tačnije iza kraja grada na području poznatom i kao periferija, pronašao 5 ili 6 skroz drugih koji se kriju u nekoj polusrušenoj kući.
one prve sam slikao pa poslao preko poruke sliku na stranicu za pomoć napuštenim životinjama, a ove druge sam takođe slikao (samo dva, ostali su se sakrili) ali nisam nigde poslao iz prostog razloga što im niko ni ne može pomoći obzirom da je lokacija podosta neobjašnjiva prosečnom konzumentu fb stranice o kucama i macama.
naime imam jako loša iskustva sa svim tim ljudima koji dokolicu popunjavaju klikovima po fejsu.
više puta mi se dogodilo da protrčim i onako (ne baš u trku, igra reči) opalim sliku ili dve, da bih potražio pomoć za ostavljenu životinju.
i onda krenu lajkovanja i deljenja te objave, pa na kraju završim razapet i virtuelno linčovan od strane nekih žena iz kanade i australije, koje me proklinju i pitaju kakav sam to čovek koji se samo slikao i prošao dalje a nije doneo kući, sterilisao, vakcinisao, zbrinuo, platio im pansion i na kraju udomio.
ja bih voleo da postoji takav posao, i za jednu prosečnu norvešku platu bih ga rado radio.
po ceo dan bih skupljao govna po boksovima i hranio pse granulama iz donacija.
što da ne.
zbog ovih mojih četvoro i supruge (5-te i još glasnije) ionako pola dana nosim slušalice po kući, tako da ne bih nešto bitno izgubio na kvalitetu života.
ne koristim smajlije obzirom da ovaj blog godinama čitaju isti ljudi u čiju sposobnost da prepoznaju humor verujem, posebno onaj crni, a i sivi i ljubičasti takođe.
elem ta objava (administrator stranice je skrinovao moju poruku i sakrio ime) je skupila preko 500 share-ovanja, a naravno da niko nije došao i odneo jedno od štenaca svojoj kući.
kako je divno biti plemenit kliktanjem miša.


Nema komentara:

Objavi komentar