25 travnja 2019

dva izleta

mogao sam a nisam napisao nešto na telefonu, iz prostog razloga što sam čekao trenutak da sednem za komp. dva izleta u dva dana, u okviru kojih jedno lagano brdsko i jedno polu-tempo brdsko trčanje. praktično sam jedino u utorak "trenirao" (i to ne trenirao nego se rasturio) a u ponedeljak sredu i četvrtak sam išao na izlete. otkako sam osposobio onaj lošiji MTB sada njega koristim umesto ponike, koja dobro i nije baš ponika jer ima točkove 26'' kao i MTB a i zavario sam joj gornju šipku pa podseća izgledom na city bike, iako je kontraš. ovaj pak MTB koji sada vozikam tako od sela do sela, ima "normalne" kočnice i menjače, doduše to su sve neki natruli rezervni delovi ali ako se uredno održava sve radi kako treba.

da rezimiram pre nego što prepišem sve u svesku:
subota trka 10km
nedelja 11km lagano sa lokalnim polumaratoncima, popodne sat i po lagano biciklom
ponedeljak 15+15km biciklom na izlet, tamo 11km brdskog trčanja, popodne 5+5km biciklom i tamo 5km trčanja
(hm, ispašće više izleta nego što sam mislio)
utorak 5+5km biciklom do/od mesta gde sam započeo i završio deonice, i 8km tempo trčanja, popodne 21km biciklom lagano
sreda 13+13km biciklom i tamo 12km brdskog trčanja
četvrtak 10+10km biciklom i tamo 11km brdskog trčanja

ono što me najviše ispunjava je što sam 3 od 4 izleta otrčao na do sada nepoznatim mestima. svaki put sam se pripremio analizirajući kartu a na ovaj poslednji sam krenuo opremljen celom putanjom "route" napravljenom na kompjuteru i zatim upotrebljenu u aplikaciji Strava kao zadatu. na ekranu se pokaže cela putanja svetloplavom bojom, a realno kretanje ide tamnoplavom preko te putanje, odnosno gde god skreneš normalno ti crta i meri i pokazuje koliko si se udaljio od plana. nema nikakvog upozoravanja i vrištanja VRAĆAJ SE ALOOOO kao što sam se plašio, niti je išta unapred izmereno, sve osim te planirane linije je isto kao i inače, prođi kuda hoćeš i koliko brzo hoćeš i povremeno kontroliši da li ideš planiranim putem ili ne. odlična opcija koju treba iskoristiti, isplati se i štedi muke oko razmišljanja da li si na pravom putu, posebno u situacijama kada je slab mobilni signal pa ne mogu uporedo da učitam i kartu i proverim gde sam omašio skretanje.

sutra je takozvani Veliki Petak poznat po tome što tog dana bog lično zabranjuje paljenje brusilice i farbanje bicikle, između ostalih poslova, pa zvuči kao idealan dan za neku dužu vožnju ili trčanje no kao i svakog petka treba misliti par dana unapred i smisliti koliko se treba sačuvati za vikend.

Nema komentara:

Objavi komentar