11 travnja 2019

tri pa jednu

Kao u pokeru iz naslova, tako sam tri trčanja u utorak začinio sa samo jednim u sredu. Ujutru sam naravno bio kao pokošen pa sam uzeo da otarasim nešto sa prolećnog spiska radova. Kako od tri bicikle napraviti dve, pa, valjda je lakši posao nego da sam od dve pokušao da napravim tri. Ovde se raspala srednja glava, onda od kurbli/pedala, a tamo zadnja od točka, ovde je kratak lanac, onde se gume provide koliko su oćelavile, i tako redom. Neka nevidljiva ruka je sve te stare delove odnosila u roku od par minuta iako se činilo da niko ne prolazi ulicom. Kako spustiš ispod kante ili nasloniš na banderu, dok se okreneš ćiribu-ćiriba-nestalooo. Kilo starog gvožđa 18 dinara na otpadu, dakle tri kila za hleb + tri kila za pivo, nekome se isplati odnošenje. Stavio sam hleb ispred piva, politički korektno.

Izgleda da sam sve bočice sa mašinskim uljem razbacao kojekud pa u garaži nisam imao nijednu kada mi je zatrebalo da podmažem lanac koji je na nekorišćenoj bicikli bio zarđao i suv kao babina ona stvar. WD mi se nije trošio a i od njega se lanac osuši za par dana, to je samo za najbrže treninge na trkačkoj, ne za city bike. Gledam dalje šta imam od bočica i pronađem neku koju sam našao kod manastira, sa natpisom SVETO ULJE SA EGINE. Nit imam pojma šta mu je to egina, a sadržaj je malo mirisao na kantarion a malo smrdeo na užeglo, i to je tako prezimilo čekajući ne zna se šta.

Uzmem ja lepo tu bočicu, još jednom kapnem na prst pa rastrljam da proverim da li je zaista baza od ulja, i dobrano namočim lanac. Usput podmažem još ponešto i kapnem po nekoliko kapi na sva mesta koja su čekala odvrtanje, da bih sa stare bicikle poskidao sve što može da zatreba. Sve što mi je iskapalo su kučići polizali sa betona a jedini koji nije lizao je jutros dobio proliv, kontam da ga je lično bog kaznio što je bojkotovao degustaciju.

Nakon posla je došlo i trčanje na red, a imajući to u vidu sam na poslu spičio duplu kafu. Ovaj put nisam popio onaj brufen sa efedrinom, ne moram baš svakog dana da se dopingujem, bojim se osladiće mi se. I da vidiš anti-placebo efekta, leteo sam kao da sam popio tri tablete. Doping je doping ali kafa je kafa. A valjda su i noge bile presrećne što ne moraju triput na trčanje nego samo jednom. Odzujao sam krug od nepunih 12km po nekim makadamčinama na pola puta do kamenjara a na četvrt puta do škrappinga, e sad ko se tačno seća šta to beše škraping on će znati, a ostali nek guglaju.

Jedan pulin mi je ulepšao poslednji kilometar ali mi je pokvario prosek jer mi je nebrojeno puta protrčao na pedalj ispred nogu a povremeno mi je i naseo na pete no bio sam oprezan pa nije uspeo da me saplete. Bila je smešna ta promena kanala iz "sad se maže naglavačke niz ovaj puteljak pola od zemlje pola od šodera" u "kucimucištruci gde si bre budalo joj voliš da se maziš oćeš li umeti da se vratiš ovcama gore". Nemam nikakve dokumentacije u tehnikoloru jer sam zbog povremene kiše i rizične podloge telefon ostavio kući i trčao sa gps satom.

Nema komentara:

Objavi komentar