18 studenoga 2009

idu dani

prekopirano sa fejsbuka od jedne bici frendice:
"Šta je to što neke nagoni da neprestano putuju, dok se neki osećaju dobro u jednom mestu? Šta je to što razlikuje onoga ko bi mogao ceo život da živi u jednom mestu, od onoga što živeći u jednom mestu živ umire?"

pa, zavisi? neko može imati burniji unutrašnji život iako je u jednom mestu, dok neko može non stop putovati zbog nekog crva u dupetu. što nužno ne znači da je bogatiji svako ko putuje. možda neko putuje da bi pobegao od nečeg, od čega se ne može pobeći? odeš na trčanje i bude ti lepo i vratiš se i sačekaju te problemi koje si ostavio kod kuće. ili sediš srećan u srećnim okolnostima i nemaš potrebu da igde odeš. šta je lepše za dvoje zaljubljenih nego da sede jedno do drugog i da gledaju kako život prolazi. a gde bi išli? gubili vreme na putovanje? a šta će čovek prazan i bedan iznutra, nego nekuda stalno ići? očekivajući da mu se nešto desi. no kao što mu se ništa ne događa dok je sam, ništa mu se ne događa ni na fejsbuku, ni na krstarenju, ni na safariju u keniji. on to Ništa nosi u sebi.
i tak ;-)

meni je pak pre par dana prestao da radi wireless, da li ima veze sa novom zgradom koja nas zaklanja ili je nešto što će se popraviti, nemam pojma. tek preslab im je signal. tako sam se vratio u program za emaile, nešto pročitam i sastavim neke odgovore, onda pozovem dial-up pa to časkom (za pola sata! haha) pošaljem i vidim imam li šta novo, i tako par puta na dan. stisnem ujutru u firefoxu na google reader i tamo mi se izlistaju novi blogovi bez slika i komentara, samo crno bela verzija, inače kad bih čekao da se sve učita ceo dan bih sedeo pred kompjuterom. kablovski internet (uz kablovsku tv) je preskup i plus nepouzdan jer se i tv non stop prekida, a adsl ne nude na našoj tel- centrali. tako da ni nemam izbora osim da se vratim u kameno doba dial-upa. koji je kad sve izračunaš još i najskuplji, osim ako ga ne štediš i udaraš po "disconnect" dugmetu kao kada mokrom krpom gasiš vatru. "klik... klik... klik... učitava se... učitava se... GASI! ma briga me, mogu ja i bez ovoga..."
i tak :-)

ponedeljak odmarali to jest šetali 3 sata sa izletom na jezeru, i uveče ja otkaskao lagano 7km, da ne može laganije biti. posle toga smo dva dana vozili po 3 sata i uletali u kuću u mrtvoj trci protiv mraka i hladnoće. opet me malo zabolelo pored kuka, gde se neka nit od kvadricepsa sastavlja sa onom kvržicom koja od femura štrči napolje. proletos sam mislio da je to od trčanja no sada vidim da je od bicikle. ili je od godine proizvodnje. ništa strašno anyway. sad su najavili zahlađenje pa tih 15 neće biti tako prijatno kao 18 jer smo danas vozili u kratkoj opremi kao da je leto. možda odem na neko trčkaranje, videću prema inspiraciji. to bi značilo manju užinu i veću večeru, jer se ovaj bici režim sveo na to koliko se može pojesti popodne pre treninga i kolicno malo se može pojesti uveče.
i tak ?-)

Nema komentara:

Objavi komentar