23 veljače 2017

10/21 Čarapa

propustio sam javljanje sa 9-og kilometra. dve šetnje s kučićima, uveče gosti, a nakon noći u kojoj sam s prekidima spavao bruto od 23-05. potrebno je da spavaš minimum 8-9 sati sa ovakvom povredom, da bi organizam imao vremena da se oporavlja. noćas malo bolje stanje ali nisam ništa nadoknadio.

može se smatrati i da sam zaboravio da stisnem LAP. dogodi se tako da već od 7-8-og kilometra prebaciš svu koncentraciju na deseti, ako si prvih osam (na primeru ritma 5'/km) prešao malo ispred plana recimo za 39'30'', i sad te napadne crv da pokušaš sledeća dva da pretrčiš sa 9'30'' umesto za 10', i da tako smakneš ceo minut od planiranog prolaska na 10, sa 50' na 49'. i kreneš da ganjaš taj ritam, samo te zanima taj prolazak od 9'30'', i kad primetiš da si već na minut do table 10, ukapiraš da tablu km9 nisi ni primetio!

elem.
DESET DANA nakon kontrole, ne znam koliko mi je bolje. obzirom da sam ušao u kritični period u kojem je važno da kost sraste pod što boljim uglom, malo sam frizirao ovu umetničku instalaciju na grbači:


stalno nosim par čarapa umotanih u krug kao jaje, na ovom mestu ispod tregera. tako mi je taj špic stalno pritisnut ka dole, da mi se dva dela ključne ne bi spojila u obliku šatora. jeste, dosta mi je ona grba potonula, izgledaće nadam se bolje nego što je ortoped mislio. s druge strane, to mesto još uvek radi kao neki zglob a ne stoji kao čvrsta kost, što znači da u toj hrskavičastoj smeši na mestu preloma itekako ima lufta i mekoće. jbg.

šanse da mi (nakon što ovo odbrojim do 21/21) sve bude čvrsto i da prestanem da nosim utege, i krenem sa terapijama, izgleda da se smanjuju, a da se povećavaju šanse da ću nakon 21 dobiti još 14 kilometara ili dana gratis ove konstrukcije na ramenima. što će sa prvih 7 (pre ove kontrole) izaći 7+21+14=42 okruglo maraton, upravo kao što mi mnogi i kažu da su nosili "osmicu": 6 nedelja. fuuuuujjjjjjj!!!!!!

ovog trenutka (četvrtak u 08:30) mi je palo na pamet da naziv bloga privremeno promenim u Pisma Ključnoj, kao tzv omaž staroj koleginici i drugarici Jasnici, koji sam upoznao preko njenog starog bloga "Pisma štitnoj".

https://mojhiposvijet.wordpress.com/


Nema komentara:

Objavi komentar