18 veljače 2017

05/21 Stisni prvi LAP!

Koja je razlika između crnca i automobilske gume?
Kad na gumu staviš lance, ne peva bluz.

~~~~~

Brate ovo zarastanje preloma me podseća na vreme dial-up interneta. Pomisliš, daj ako treba da okrećem neke pedale ispod stola, da ubrzam život. A ono piše da ti treba još 2 sata da skineš neki album koji btw nije kao danas  uglavnom na 320kbps nego na 128 a katkad i 96.

Slično tome pipnem rame jutros pipnem večeras a ono nikakve razlike. Ako bih prelom shvatio kao zatvor, sve bi bilo logično. Izaći ćeš na slobodu prvog aprila na Dan Budala, i šta tu ima da se prepipkava svako veče i svako jutro. Uzmi jedan onaj mali džepni kalendar i precrtavaj dane kao u vojsci :-)

Dan 5 dakle... Isto kao pre 5 dana kada sam bio na kontroli kod ortopeda, jutros mi je grba uz vrat bila malo veća, i bolnija. I tada sam lekaru rekao "ovo čudo je baš jutros našlo da nabubri!".

Na 5-om kilometru je zgodno izmeriti prolazak. Jedne godine sam uvek imao iste prolaske. Pamtim na svakih 5km polumaratona vreme oko 19 minuta, i onda znam da 4x toliko će mi uštedeti 4 minuta ispod 1h20, a u ta 4 minuta ću valjda isfiniširati zadnjih 1100m.

ALI!
Od tih sećanja je prošlo 10 godina, ja sam se povredama pauzama i traćenjem vremena na trčkaranje usporio za 10 minuta, pa sad iskreno ne znam čemu da se nadam.
Da li će biti uspeh ako u narednih nekoliko godina uspem da zaustavim klizanje dalje nizbrdo od tih 1h30', ili će pokušaj da se vratim ispod 1h30' biti više mašta nego mogućnost.

 

Na slici sa ovog koncerta se vidi sa koliko godina drmaju ova dva "momka" i uopšte ne izgledaju loše. Dakle nije baš da si preko 50 odmah za starački dom. Meni neku utehu daje računica da bih ako se nakon 2-3 godine vratim 2-3 kg unazad na onu težinu s kojom sam trčao kao leptirić, da bih dobio tih nekoliko minuta koji bi pomogli da se baš ne osećam kao neka hodajuća vreća u patikama.

Ako nekog zanima igra s brojkama neka u gugl ukuca "DanielsTables.xls" pa će i sâm doživeti šljagu mokrom čarapom po glavi, kad shvati koliko znači svaki kilogram, da ne kažem svaka kutija napolitanki :-)


Kidam ovo kucanje levom rukom, mislim da će mi za ove 2.5 nedelje (do sledeće i nadam se poslednje kontrole) izrasti šesti i sedmi prst. To jest, ako mi produže nošenje "osmice" za još koju nedelju izrašće mi još jedna leva šaka pored ove postojeće. Sva sreća da nisam kurac polomio, ne znam šta bih s dva komada radio.

1 komentar:

  1. Lomio sam kljucnu kost. Naucio pisati lijevom. Rjesavao ukrstenice. (Prije ere interneta).
    Dakle nema oporavka dok ne svladaš vještinu kucanja lijevom.

    Zbrisao si sa fejsa pa sam sad u zaostatke desetine blogova. Evo čitam po malo. Sustižem.

    OdgovoriIzbriši