16 veljače 2017

03/21 Miševi

danas mi je tek 3. dan/kilometar u Polumaratonu Srastanja Klavikule - pravi trenutak da malo smanjiš gas, ako si se od početka optimistično lansirao :-)

odustao sam od razmišljanja o mogućim trkama/putovanjima ovako rano, neka stoji taj post kao skica, do tamo negde same završnice...

čitam jutros neka također "naučna" istraživanja, brzina srastanja, blać srać
hiljade miševa je stradalo, dragi moji, samo u ovih par istraživanja, a biću hrabar da kažem da su ih od nastanka ideje da možemo da ih iskoristimo u naučne svrhe, stradale milijarde!

slomljena tibia, slomljen femur, pa sad zbog pouzdanosti uzorka ne možeš da radiš istraživanje na uzorku od 10 ili 20, nego ćeš iz laboratorijske odgajivačnice tamo iza instituta naručiti par stotina.

pazi sad, različiti stadijumi zarastanja.
nakon 7 dana miševi kojima su davali jedan preparat su imali srastanje 20%, oni sa pola doze su imali 18%, oni "natural" su stigli do 14%.
nakon 14 dana, nakon 21 dan... svaki put je jedna tura uspavana, secirana, kosti presečene da se vidi poprečni presek, ŠTA DRUGO DA KAŽEM NEGO "HVALA VAM DRAGE MALE ŠTETOČINE, ŠTO STE POSTOJALI".

tako sam našao neki hormon koji pospešuje srastanje preloma za 25% vremena, ali ga nema nigde bliže do u Sloveniji, i dve table po 14 tabletica koštaju 150 evra :-P

GDE STE SAD SPONZORI??? :-D

Nema komentara:

Objavi komentar