21 srpnja 2018

planovi

moram promeniti naslov prethodnog posta jer mi se pojavio neki abnormalan promet na blogu, verovatno jer ljudi googlaju J U T ovih dana pojačano.
subota će biti još jedan od onih "zanimljivih" dana zato što nakon nešto malo obaveza pre podne imam dosta slobodnog prostora u toku dana pa bih opet pokušao (!) da iskombinujem neku izlet-akciju tipa bicikla-trčanje-bicikla.
sad sam uzeo da gledam nešto u google earth da bih se pripremio za nadolazeće sate, pa nisam baš ni siguran šta će od svega ispasti.
uglavnom mi bude najbolje kada tačno znam gde sam i zašto pošao.
sve ono "videću" na kraju ispadne skraćeno zalutano nedovršeno i nezadovoljno.
imam taj jedan krug kojem je istočna strana dosta kraća (dakle nije krug) a zapadna može da se skrati prečicama na nekoliko vratolomnih načina.
pa ako bih otišao do krajnje i najviše tačke istočnom stranom, mogao bih tu da produžim negde dalje u planinu, i da se posle vratim kuda mi se učini najkraće i najbolje.
a taj srednji "umetak" bih mogao da otrčim nekad ovamo nekad onamo, da ne ponavljam onaj PM PM do kraja života.
(PodMedvednički PoluMaraton odnosno krug od 22km)
biciklom do početka trčanja mi treba nekih 1h10-1h20 zavisno od vetra i volje, za trčanje mi treba malo više od 2h pod uslovom da baš ne krenem da mažem kao mahnit, a za povratak biciklom mi katkad treba i više od odlaska iako je povratak nizvodno.
iz prostog razloga što mi prija lagano recovery okretanje pedala i jednom otrčan takav trening prosto stavi tačku na ceo dan, pa je svaki nastavak suvišan.
e sad koliko bi mi moglo zatrebati uz neki dodatak, i da li bi dodatak bio puno duži od skraćenja kojim bih ga delimično poništio, možda nije ni važno.
ako sam onda pred Plitvice greškom umesto 42 pretrčao dužinu 48km i nisam primetio nikakvu razliku između 4h i 4.5h trčanja, ne znam zašto pravim ovoliku dramu ako se radi o puno lakšem treningu između 2 i 3 sata, pa gde god u tom opsegu.
nekako mi je onih uobičajenih 22km uvek bilo "prava mera" i neka mi je nelagoda kad iskačem iz tog proverenog recepta, iz tima koji dobija.
no opet i opet me nešto čačka da napravim promenu.
u svakom slučaju nakon nekoliko laganih dana i trčkaranja sa drugaricom morao sam se bar malo odmoriti nakon pola godine "s trke na trku" a pomenuta Yahorina je evo za 8 dana pa neće biti na odmet potrčati malo po kamenjarima i šumama.

Nema komentara:

Objavi komentar