18 svibnja 2019

muke po Blogoju

ne znam više ni šta da radim sa svim tim stranicama i blogovima, kad je lakše sve natrpati na jedno mesto. ne znam ni zašto se toliko opterećujem brigama da frendove sportiste ne zatrpavam ispovednom prozom (samoironija je valjda očigledna) ni da frendove muzičare ne davim sportskim pričama, pa pravim posebnu stranicu i blog i fejsbuk pejdž za svakog poznanika ponaosob.

juče sam otišao na zasluženo odmor-izlet-šatnju-pešačenje sa začinom orijentiringa pa sam ispitao par stazica iznad Strelišta kuda povremeno protrčim. no i tada kada prolazim, makar bilo samo jednom godišnje, ne volim da omašim skretanje jer po tom brdu (strelište je logično u rupčagi) i nema pravog puta nego je sve prošarano puteljcima kojima se urođenici šunjaju da bi sekli šumu i krali drva za ogrev. tako da svaki drugi puteljak vodi na mali proplanak zatrpan granjem odakle nemaš kud nego nazad.

naravno da sam se za tu varijantu odlučio na brzaka jer sam krenuo "bilo gde uzbrdo" da prolunjam sat-dva no obzirom da se nije čula pucnjava skrenuo sam upravo tamo. zanimljivo je da mi je nakon nekoliko "bogzna" kakvih treninga na Stravi ovaj privukao duplo više lajkova od proseka, jer sam stavio nekoliko zanimljivih sličica. jesmo sportisti ali smo u duši svi društvenomrežaši pa šta god bila tema i koje god bilo mesto, slika na koricama uvek pobedi sadržaj knjige i radnju.

šta imam da prijavim pred polazak na put i trku a možda i dve?
kao prvo, neko čudno sevanje u dupetu s leve strane koje se pojavilo noćas, izgleda da mi ne prija predugačko ležanje i da mi je organizam navikao na neispavanost. nadam se da se neće bitno odraziti na trčanje, inače ću džabe presedeti dva dana u autu.

kao drugo, neki novi svrab iza levog kolena na koji sam uporno odugovlačio sa češanjem i kad sam napokon pogledao - ček brate da vidim šta me to ujelo, ili sam se ogrebao, kad ono prc milojka, mali krpelj. to što nikad manjeg nisam video nema nikakve veze, naravno da se zabio preduboko i naravno da sam ga otkinuo na pola a unutra je ostala mala crna tačkica i naravno da sam pincetom to raskopao sve dok nisam i to izvadio jer bi u protivnom nabubrilo kao trešnja, taman do nedelje u 10h kad je start polumaratona. naime ovako je mnogo bolje, nabubrilo je odmah.

naručio sam još jedne noosa ff, a razlika između zelenih i crvenih je 331:204km pa ću za  ovih par vikenda da nalupam još stotku u crvenim i da ih izjednačim i onda ću opet kao i prošle godine moći da nosim levu 'vaku desnu 'naku i obrnuto, heh.

Nema komentara:

Objavi komentar