06 svibnja 2019

obojci

Guglao sam jednom šta su to obojci a šta opanci iz one izreke ali sam zaboravio. Čak se više ne sećam ni da li su obojci nešto bolje ili gore od opanaka. Mada zvuče kao nešto lošije. Isto tako sam guglao zašto se umre kada se ostane na pučini bez vode pa se pije morska voda, i do detalja shvatio taj mehanizam, ali sad da me pitaš da to objasnim deci na času, ne bih znao. Ono nešto se veže za ono nešto u organizmu i povećaju se vrednosti onoga i dođe do otkazivanja onoga i onda se od svega toga umre. Kao u Audiciji kada nakon par minuta objašnjavanja šta je to "ono za ono" žena izvadi papirić da pogleda šta su joj tačno napisali da treba da kupi, kad na papiriću takođe piše "ono za ono".

Tako sam hiljadu puta čitao o treninzima i planovima i tim nekim drugim mehanizmima od kojih se postaje jači i brži a ne umire se, no kao da sam i to sve zaboravio. Tojest nisam zaboravio ali bih sve objasnio kao "ono za ono". Uz obavezno izgovaranje bosanskim naglaskom pa je dakle bolje napisati "ono zaono". Rekoh to jer nemam pojma šta mi je najpametnije da otrčim popodne, kakav "trening".

Plan da u subotu trčim polumaraton u Krašiću a u nedelju isto kao i prošle godine prvu asfaltnu polovinu Boroše, počeo je da se menja kada mi se više dopala ideja trčanja 10km u Banja Luci. Rekoh, bolje dve trke nego jedna i po. Onda sam shvatio da banjalučka trka počinje u 8:30 (????????) pa sam nakon pola sata neverice i iščitavanja svih propozicija najava i plakata nekako uspeo da se pomirim i sa takvim rasporedom.

Dolazak na dan trke je samim tim postao nemoguć bilo gde iz Rvacke, a zbog noćenja u Banja Luci i satnice podizanja brojeva (do 22h) sam shvatio da ako hoću da se pristojno odmorim moram da stignem u BL do 20h recimo. Što znači da moram iz Krašića da pođem pre 17h, što znači da ne mogu čekati proglašenje jer do 17h nije stiglo ni pola polumaratonaca a zna se koliko tamo traje ručak u onom roštiljima zadimljenom šatoru veličine sportske hale. Što pak sve znači da mi je najpametnije da prvi put umesto polumaratona otrčim trku od 11km, koja bolje paše uz onih 10km sutra ujutru. Ionako će skupa ispasti polumaraton! I naravno, neću čekati proglašenja po kategorijama nego ću u slučaju da nešto osvojim zamoliti nekoga da mi uzme medalju i tradicionalnu flašu lokalnog vina. A ko zna, možda se za taj detalj i predomislim, jer u BL postoji i mogućnost prodizanja brojeva u ranu zoru, za trkače koji nisu izBosne.

Nema komentara:

Objavi komentar