21 lipnja 2022

tačka kom

jedne godine sam bio uhvatio foru, da biram uzbrdice okolo grada, i da tamo nakon kratkog zagrevanja zavarim juriš i onda napravim segment.
no kako sam svake godine na kraju sezone sistematski gasio profile na stravi i poklanjao sve te KOM-ove, sada tuda gazduju neki drugi ljudi, uglavnom sa nekim vremencima koja nisu dostojna krune ali ajd, ko je kriv bržima što tuda nisu zapucali malo anergičnije.

i tako sam slučajno primetio da postoji i segment baš kuda sam ležerno protrčkarao pre nedelju-dve, i rekoh danas ću tu da malo cepnem tempo čisto da vidim kako će to da se kotira u odnosu na prvih nekoliko trkača, s tim da su na ovom segmentu trčali i oni "dobri".
no očigledno ne sa namerom da osvoje segment nego u sklopu tempo treninga.

i tako opet u onih par jutarnjih sati pred posao odem biciklom do mostića odakle počinje taj segment, bez neke divljačke ambicije očigledno, čim nisam potrčao bar malo ranije da se zagrejem.
prvi kilometar onako nit-nit, ipak sam juče jurišao onih 5km ujutru i koliko god prosek bio smešan meni nije bilo smešno jer mi je forma takva kakva je, i tempo je tempo bez obzira na brzinu, važan je jedino osećaj.

i posle sam se malo kao zagrejao ali sam se preračunao jer nisam baš napamet znao kako je raspoređen uspon, gde ima zaravnjenja, tako da sam negde do pola uspona potrošio 55 umesto 45 posto raspoložive snage, pa je drugi deo bio malo povuci-potegni.
pride nisam znao koliki je rekord.
bilo je dovoljno samo da sam zapamtio da prvi ima prosek 5'24'' a drugi 5'40'', ali nisam.

meni na satu stoji prosek celog trčanja a obzirom da sam krenuo od podnožja segmenta koji sam sâm napravio, mogao sam uživo da pratim svoju brzinu.
početak je najstrmiji pa sam se tu vrteo oko 5'30'' da bih kasnije na par ravnih delova ubrzao i to spuštao sve do 5'12'' sa koliko sam na kraju i završio.

odatle je krenuo napad anksioznosti jer je trebalo zatvoriti krug od preostalih 7km jer mi je bilo glupo da odmah okončam aktivnost samo da bih onako znojav mokrim rukama pipkao po telefonu i gledao rezultate.
sat nisam poneo jer sam mislio da će trčanje biti puno neozbiljnije.
i tak.
sledeći put možda potražim neki drugi uspončić, i već imam jedan u vidu, koji sam takođe napravio.

Nema komentara:

Objavi komentar