26 lipnja 2022

pljuskovi

taman sam se ponadao da sam se rešio kiše kad ono cvrc.
s tim da je na bicikli kiša malo nepoželjnija nego na trčanju ili hajku.

jeste bilo i niskih i tamnih oblaka ali sam negde na ovim manjim brdima iznad grada pogledao telefon i baš kao i juče, lepo je tu negde oko 13h precizirao da će još u 14h biti pola pola sunce i oblaci, a od 15h vedro.
eto rekoh još malo da se strpim, možda mi i odgovara da ne žari sunce prva dva sata dok idem uzbrdo.
no između svog tog uzbrda imam spust od 5km na kojem je krenulo da kapljuca na vrhu i prestalo tek kad sam se skroz spustio.
asfalt nije stigao da se pokvasi nego je bio onako šarenkasto kapljičast, tome je doprineo i loš kvalitet toga nečega što više liči na beton nego na asfalt pa fino upija kišu, a tamo gde je ravniji odmah je počelo da isparava i da se puši jer je bilo 30+ stupnjeva.
barem je trebalo da bude, nemam pojma, ja se smrzoh nizbrdo u vlažnom dresu.

no to nije bilo ništa u odnosu na drugi glavni spust.
nakon uspona od 14km sam stigao na vrh do vidikovca gde za divno čudo nije bilo instagramdžija kao prethodna dva puta kada od njih nisi mogao da priđeš ogradi i pogledu na dolinu.
malo sam posedeo ispod pečurke, uživao u tom poklonu trenutka da sam sâm i da mi pogled puca desetinama kilometara daleko.
još jedan mali spust u centar turističkog mesta (Divčibare) pa još jedan uspončić na drugi kraj, i tu opet počinje kiša, ovaj put prava kišetina. 

sklonio sam se ispod neke nadstrešnice i posedeo desetak minuta, pljusak je prošao, asfalt se isparavao još više nego onaj prvi put pre par sati, a kad sam odlučio da se već prosušio ispostavilo je da je malo niže padalo puno više i da je sav šljisss šljasss mokar.
idem nizbrdo a pada mi prosek, pomislih.
isto kao i na sledećem kratkom spustu po makadamu od kojeg je bujica napravila ršum pa sam se bez kramponki jedva spustio mileći desetak na sat dok svaki od točkova ide kud se njemu sviđa.
još malo gore-dole i avantura se završila, sunce je granulo u svom punom sjaju, a moja vožnja se završila nakon 81km i 1500m uspona, jedan deo nisam snimio jer sam stao da slikam vrganje i zaboravio da stisnem RESUME.

Nema komentara:

Objavi komentar