02 lipnja 2022

dom ko grom

ima jedna prodavnica pokućstva koja se zove Dom k'o Grom i nikad nisam razmišljao šta bi to trebalo da znači.
dom ko elementarna nepogoda, pomalo čudno.
dom ko zemljotres, dom ko poplava.
znam za nešto kad kažu ko bombona, to je kao valjda lepo.
a ne znam da li je ta bombona onako kako da se izrazim gola, ili u šarenom papiru.
nego fali mi jedan suncobran na terasi pa sam se zato setio tog "ko groma", da pogledam tamo, jer u lidl nikako da stignu oni manji.

kakav ti je dom takav ti je i plan treninga pa je i to ko grom, podosta nepredvidljivo.
na trčanje nisam stigao već zbog te petljancije sa preuzimanjem auta, pa onda nešto po gradu sitno, pa poslić, i na kraju bicikla na +30, rekoh ko je lud da trči po ovom suncu.
mada, nekada sam i to voleo, e sad da li sam bio lud, ili sam u međuvremenu zaboravio šta tačno znači biti lud pa su mi se pomerili kriterijumi, eto ni to ne znam.

setio sam se!
pre dosta godina sam na blogu pisao o tome kako je stefano baldini bio na pripremama u africi, s tim što on nije bio u keniji nego čekaj da pogledam mapu afrike pa ću se valjda setiti...
daaaaaaaaaaaaaaaa!
"OLYMPIC champion Stefano Baldini jetted into Namibia on Tuesday to prepare himself for the upcoming season. This is the second visit by the ..."
prvo sam našao na karti jer se sećam da sam i tada tražio tačan položaj, a kada sam pomislio da sam našao, proverio sam guglajući "stefano baldini namibia".

i šta sam ja to pisao na blogu?
pisao sam kako nije čudo što su svi tamo mršavi ili se sa priprema mršavi vrate, jer na onim temperaturama mora i apetit da ti se smanji, nema šanse da će ti se tražiti slanina i napolitanke.
mada slanina kad se isprži mmmmmmm.
i valjda kada se dan za danom boriš sa par kila viška na plus 40, telo počne da se buni, kaže daj neku salatu daj vodu daj nešto lagano dosta više nutele umreću crću.

e sad zašto sam ja to zaboravio i pobegao na biciklu da mi ne bude pretoplo na trčanju, ne znam.
jedan od najmanijačkijih treninga sam napravio na +38° kada sam dva dana nakon letnje trke na 10km bez ikakve potrebe odjurio da otrčim tempo na istih 10km i na kraju završio za 38 minuta pa je bilo "10k za 38' na 38°" i plus sam imao 2+2km po zemlji i samo 6km po asfaltu, a u dva kruga u parku sam imao i dva bogme neprijatna uspona.
ALI TADA SAM IMAO 62kg A NE 68 :-/

Nema komentara:

Objavi komentar