10 lipnja 2022

polumaraton

neka žena napisala kako želi da izađe iz grupe na fejsu, pa je uhvatili u mašinu kad su videli da je toliko kompjuterski obaveštena da ume uć a ne zna izać.


otkud je nekome pao polumaraton na pamet, nemam pojma, verovatno jer smo tri godine imali svoj gradski, pre nego što je ekipica entuzijasta shvatila da je trud preveliki a da im se ničim i nikako ne vrati uloženo vreme.
da je preživeo, bio bi najverovatnije danas popodne, ali nije, i tako se završila i moja karijera trasera i merača staze.

kad se samo setim (iz rubrike dogodilo se na današnji dan) kada smo Lola i ja krenuli sa dve bicikle, njoj na ruci suunto, meni na jednoj garmin a na drugoj polar, u džepu huvej telefon koji snima na suunto app, na guvernali mtb-a ciklomaster u ulozi sudijskog točkića a kod nje u korpi gradske bicikle još tri telefona, jedan bolji samsung koji snima na stravu, jedan lošiji koji snima na mapmyrun, i jedan ajfon koji takođe snima na stravu.

hteli smo baš da vidimo unapred kako to izgleda kada krene bulumenta trkača svako sa svojim gadgetom, kolike su razlike u merenjima i kakve komentare da unapred očekujemo, da li će većini staza biti kraća (zbog okreta) ili duža (zbog šume i grešaka očitavanja gps signala).

na kraju smo ga namestili da bude 21,150m po ciklomasteru koji je najmanje krivudao jer nije zavisio od satelita nego od putanje prednjeg točka, a možda se negde moglo malo i skratiti jer baš nismo biciklama mogli levom stranom ulice kroz raskrsnicu npr.

petak je ispao dan odmora, prinudan, jer je ujutru prvo pljuštalo & posle je valjalo otići na pijacu, a kad se malčice razvedrilo ostalo je taman vremena za laganu gradsku vožnju od pola sata.
trčanje od pola sata bi zahtevalo tuširanje pred posao pa ni za to nije bilo vremena.
trčanje od 15 minuta nisam ozbiljno ni uzeo u razmatranje.
popodne još jedna vožnja po prigradskim brežuljcima i to je to.
za vikend nema nikakvih ozbiljnih trka, ali će opet biti grmljavine, ako je to pristojna zamena.

Nema komentara:

Objavi komentar