14 prosinca 2017

13

Ne znam kako se juče uopšte nisam ni setio bloga? Verovatno me je opet zbunio Fejsbuk. Tamo sam slikao mačku u nekoj pozi "sve 4 u vis" i rekako kako ona nema briga da li da trči jednom ili dvaput dnevno. Onda sam opet otišao na posao, to se malo oteglo, vratio se prekasno kući, i večera se malo otegla, a čekalo me je prebacivanje fajla u kompjuter dok razmišljam kako je pračoveku bilo lako jer nije morao da vodi dnevnik, bilo je dovoljno da jednom u 20 godina nacrta bizona na zidu pećine i to ga je podsećalo od čega se živi.

Nakon dva dana bez trčanja sreda je bila pravo vreme za naponsko ispitivanje nogu pa sam otrčao nešto manje od onog novembarskog preterivanja, ali malo brže. Tačnije jutarnjih 15km su samo delovali brži a bili su spori kao tipično lenjo rastrčavanje. No važan je osećaj. Puno je bolje ići brzinom kornjače uz ushićenost zeca JA LETIM, nego ići makar i najvećim brzinama a osećati se sporo i popišano.

Zato je popodnevnih 12km po kiši prošlo puno brže. Uzmem neke od starijih patika i umesto da očajavam što sam mokar pothlađen i trom pod svim tim helankama i šuškavcem, ja sam u sebi pritajeno zadovoljan jer upropašćujem neke stare patike i tako kao bajagi čuvam sve preostale, novije, koje imam. Kad imaš periode u životu gde trčiš po 30km dnevno, onda odjednom i 27km može da se učini malo.

Realno 31 dan po 27km bi izašlo na 837km što je više nego previše, i taj broj uvek treba imati u nekom ćošku unutrašnjeg displeja. "Današnji volumen je ekvivalentan iks kilometara na mesečnom nivou." Onda ti je sve jasnije i dani odmora puno prihvatljiviji. Na tri takva dana jedan dan bez trčanja oduzme 1/4 mesečne kilometraže i u tom slučaju total ispadne negde oko 630km što je još uvek puno, no kad ubaciš par trka i par dana smanjenog obima pre i posle njih, odjednom sve dođe na svoje mesto. Tako da koješta "puno" ustvari i nije baš PUNO. Sve to govoreći isključivo o obimu, koji je svakako obrnuto proporcionalan kvalitetu odnosno intenzitetu. Ništa lakše nego iz 2-4-6-8 puta pretrčkarati 40km dnevno i usrati tehniku za vek vekova amin.

Nema komentara:

Objavi komentar