05 prosinca 2017

3400 1500

Zamislite trku u kojoj prestignete skoro 2000 ljudi u samo 12 kilometara. E tako je jutros izgledao Strava Raning Distans Čelindž. Iako sam juče popodne "neplanirano živahno" otrčao 23km (sa jutarnjih 13 = ukupno 36), danas sam osvanuo negde oko 3400. mesta u generalnom. Auuu, rekoh, pa to je isto kao i da si zadnji. Onda sam otišao na futing od samo 12km i kad sam se vratio vidi vraga eto me na hiljaduipotom mestu. Ili kako se već to izgovara po naški. Tako nekako mi je izgledala i adresa vojne pošte, 1525/6 ili 1535/6.

   

Gle uspeo sam da pomerim sliku uz sliku umesto da stoje jedna ispod druge, hoću neku nagradu za ovo. Ustvari, već sam je dobio. Gde ćeš veće nagrade nego kad uspeš ono što si hteo. Samo pohlepni hoće beskonačno nagrada za istu stvar.

Želeo si da istrčiš trku, istrčao si trku, e sad hoćeš i medalju i u cilju sendvič i pivo i diplomu i pehar u kategoriji i da te spiker prozove i da te slika bar 10 profesionalnih fotografa i da si na svim slikama ispao baš onako kako si želeo i da su slike besplatne i da je parking bio na 50m od starta i da je i to bilo besplatno i da je bilo idealno vreme bez baruština bez vetra bez krivina bez peska na stazi i da je bilo konkurencije dovoljno da te povuče a nedovoljno da te izguraju sa podijuma i da su ti sve zgodne mame pljeskale pored staze i da ti je pokoji zgodan tata doviknuo "svaka čast" i kad metneš fajl sa trke na Fejs ili Stravu da dobiješ 300 lajkova i 300 komentara "bravo majstore" pa da 300 puta odgovoriš "hvala moglo je i bolje".

Krenuo sam da napišem JOŠ JE RANO ZA PLANOVE ali je za planove verovatno već kasno, samo što su moji kriterijumi poremećeni. Meteorološka agonija se nastavlja, jer je i ove nedelje najavljeno postepeno poboljšavanje vremena sve do petka i onda za vikend - govno. Tako da ću opet čekati petak i subotu da bih saznao da li ću u nedelju trčati maraton ili deo maratona ili ništa.

Naime u Novom Sadu se trče krugovi od 4200m i u generalnom plasmanu nakon svih koji su istrčali 10 krugova poredak nastavlja kao u Formuli 1 sa onima koji su imali -1 lap -2 laps i tako do poslednjeg koji je trčao. Ne postoji "odustajanje", nego si završio sa 5 6 7 ili svih 10 krugova, nije ni važno. S te strane je trka manje psihički opterećujuća jer je manje obavezujuća. No naravno da je bolje dovršiti započet posao, kao i za sve drugo u životu.

Ako se lepo vreme slučajno protegne bar na subotu, ujutru ima neka liga u Beogradu na 3km i 5km pa i to može da posluži kao vikend-zabava odnosno bilo kakav iskorak iz ove lokalne svakodnevne žabokrečine. No o tom potom, prvo treba videti da li će u nedelju u NS biti podnošljivo ili nepodnošljivo vreme, pa tek onda praviti plan Be. Prijavljivanje je na dan trke skuplje za dva piva, što je prednost, jer je puno bolje otrčati maraton i ostati normalan nego u polutransu na sav glas vrištati ex-yu rock hitove sa mesta suvozača.

Ako bih sada u trenutku pretrčao samo još 16km već bih ušao u top 500 na Stravi, no videćemo koliko ću uopšte pretrčati popodne, i koliko će ovih 1000 koji su još uvek ispred mene dodati na svoje štedne knjižice.

Nema komentara:

Objavi komentar