26 prosinca 2017

radule

Sa idejom da treba iskoristiti nekoliko neočekivanih (hvala!) toplih dana pred kraj godine za biciklu, juče sam zapucao do jednog od uobičajenih odredišta. Biće dana za trčanje, ipak zima praktično još nije ni počela. Računam ako je neka budala opet ostavila neke kučiće ili mačiće "višta" pored puta, da ih nahranim za Doček. Sreća u nesreći je da sam našao samo jednog. Obzirom da se selo zove Raduša, nazvao sam ga Radule.


Danas sam opremljen rancem otišao po malog gospodina i doneo ga u grad. Juče sam na 15kg teškom MTB-u sa kramponkama napravio 23 prosek na 49km, preko 750m uspona. Danas sam sa praznim rancem na tamo i punim u povratku (otpadoše leđa!) napravio 23.5 prosek što će reći da se dobrobiti jučerašnjeg treninga već primećuju :-)

Šalu na stranu, juče sam verovatno još uvek osećao posledice zamora od one kombinacije Dužina + Planinska Trka u petak i subotu, pa sam stalno vrteo "sitne" prenose na bicikli, a danas sam vozio, da kažem "normalno". Onako kao što pravi biciklista vozi, sa potrebnom dozom snage da se ista ne nadoknađuje brzim okretanjem. Zadovoljan.

Još sutra je najavljeno lepo vreme ali kako se približava Nova Godina dani na poslu su sve natrpaniji pa ću sre-čet-pet imati nešto manje vremena za jurišanje. Ako svane toplije jutro možda se opet zaletim negde biciklom, obzirom da je za četvrtak najavljena kiša pa mi trčanje u svakom slučaju "ne gine". Šta mi onda gine ako mi trčanje ne gine?

Spremam se da izbacim jedan podatak, samo evo par sekundi da otvorim Excel...

2934 je broj kilometara pretrčanih u 2017-oj!
Dakle fali mi 66 do 3000km, a uopšte nisam siguran da ću se baktati oko toga. Tačnije, postoje dve mogućnosti. Da kažem "baš me briga", otrčim koliko mi se i ako mi se bude trčalo, i da samo upišem broj, a postoji i mogućnost da se tamo zadnja dva dana naložim pa da otrčim nešto, negde, nemam pojma, u smislu i cilju zaokruživanja. Kao neki "Izazov".

Ono što je u svemu tome pušaona je što tako završiš efektno toreadorski staru godinu i u Novu uđeš kao govno. Zar nije bolje lepo se odmoriti i prvog januara dok cela zemlja spava do 14h fino odeš na neki epohalan trening i tako započneš novu godinu udarnički, umesto pokojnički? Zanimljiva tema za razmišljanje. Ali kao što rekoh, zavisno od umora na poslu i zbog posla, sve će biti stvar inspiracije. Koliko znam trka u Beogradu 31.12. u podne se više ne održava zbog smrti jednog od ljudi koji su je organizovali, tako da je i ta varijanta propala. Vidim da postoji nekoliko trkačkih "evenata" u subotu ali nama je subota najradniji mogući dan pa te događaje ni ne pratim.

Nema komentara:

Objavi komentar