31 prosinca 2017

pusčpsn

A možda je i ova statistika nekome zanimljiva: 
koliko km sam pretrčao po danima...

pon 423 
uto 560 
sre 495 
čet 325 
pet 240 
sub 406 
ned 572

Nedelje su tek tesno pobedile, što znači da u vikendima bez polumaratona NISAM trčao redovne Dužine, nego sam povremeno bio i na bicikli. Inače bi nedelja "razbila" ostale dane.

Najkraći je bio petak i to ubedljivo, trebalo je malo predahnuti pred trku u subotu ili nedelju. 

Odmah do njega "second last" je četvrtak, iz istog razloga. Ako u subotu uradim hiljadarku pred trku, u petak je nešto malo bicikle ili šetnja, a već u četvrtak treba malo smanjiti doživljaj. A dosta trka su bilo i u subotu pa je odmor počinjao dan ranije.

Zato su pon-uto-sre standardni dani za mazačinu, čak ako je i bilo trke preko vikenda. Na jedan umor nalepiš još dva-tri pa ćeš se do sledećeg vikenda već odmoriti. Jerbo adrenalin često potraje i par dana pa se jednodnevna trka od nedelje očas posla pretvori u etapnu tokom prve polovine sledećeg tyedna. 

Subote su najnepredvidivije jer nekad prođu i u putovanju. Niti ide da ujutru zapucam na trening (koliko god kratak bio) ako treba što pre krenuti na put, a nakon pola dana u autu još uvek nisam uspeo da nađem recept za predvečernji čardaš na balvan-nogama. 

Godina se unatoč onolikim računicama završila na skroz slučajnih 3021, decembar je stao na 428, a poslednja nedelja godine na 87. Potpuno beznačajne brojke. 

2017 ostaje zauvek upamćena kao Polomljena Godina u kojoj sam 6+6=12 nedelja nosio ortozu na leđima, dakle 25% !!!

2018 će pak biti godina u kojoj će mi na startnim listama pisati M55 i postaje pitanje dokle sve to uopšte ima smisla. Lično smatram da je i M50 (bilo) previše. Nekako sa 45 još i dolikuje da se pojavljuješ na trkama, može biti da ti deca još uvek nisu punoletna, ali jednom kad juniori krenu na trke roditeljima bi mesto trebalo da bude u publici.

Rekreacija je nešto drugo, to je valjda poželjno dok god ne ugrožava zdravlje. Ali fakat mi je oduvek zvučalo zvrknuto kad čiča od 73 godine ode na "takmičenje" i stane na startnu crtu. Pa koja će se ženka u tebe zaljubiti, sve i da pobediš? Čak se i majmuni prestanu udarati u prsa u nekom razdoblju života i shvate da je to vreme prošlo, ali ljudi ne. Svašta.


Nema komentara:

Objavi komentar