27 srpnja 2019

dužina

Nakon mahnitog trčanja ujutru+uveče došao je i taj dan, a ne znam ni da li je došao sâm od sebe ili sam ga ja dozvao. Uglavnom prija promeniti nešto, pa zašto dva kraća trčanja ujutru i popodne ako se to može spojiti u jedno? Vikend je idealan da priznaš sebi da si pomalo umoran i da će ti prijati da jedno jutro ostaneš kod kuće. Zato se otvorila mogućnost nekog malo dužeg izleta popodne koji sam iskoristio za Popravni Ispit.

Otišao sam istim onim polukružnim poput udice putem koji se kroz brda vraća pored dva manastira nazad u grad. Pre nekoliko dana sam se precenio i krenuo tuda mrtav umoran pa sam vrlo brzo shvatio da mi se uopšte ne muči toliko da bih po vrućini pokušavao da trčim uz 20% uspone nego sam sve strme delove bez trunke osećaja krivice prehodao. Ono malo kaskanja nizbrdo mi je ipak donelo prosek od 6'58''/km pa sam bio srećan kao malo dete što je konačna brojka ipak na 6, kao da je na 3 minuta i nešto sitno eventualno 4.

Danas sam naravno sve pretrčao no umesto sata sam poneo telefon koji je nešto zeznuo u prvom kilometru i kasnije mi svečano poručio "Strava se oporavila od smrtnog greha i nastavila snimanje" pa mi je povukao pravu liniju kroz serpentine i ukrao pola kilometra. Što je naravno sve kulturno preračunao u prosek, jer ako sam u prethodnih 15 minuta prešao samo 1.5km a ne dva, eh to je onda jaaako sporo.

Kasnije se u kompjuteru nešto ispravilo a da ne znam ni kako ni zašto, napisao mi je neke više manje logične proseke/kilometre a onaj deo koji je bio pojeden tamo negde je i ostao. Evo sada sam na komp-u stisnuo "correct distance" i umesto 1h47 kretanja mi je prepravio u 1h30 a prosek mi je sa 7'32''/km vratio na 6'30''/km. Obzirom da sam imao samo dva kilometra preko 7' to svakako nije bio tačan prosek, jer sam imao dosta nizbrdica sa kilometrima ispod 6' pa je ovih 6'22''/km na kraju možda ipak realno.

Nema komentara:

Objavi komentar