03 siječnja 2013

e sad stisni petlju ali gledaj da ne napraviš mrtvački čvor

Nakon one dve dužine (bicikla + trčanje) dan za danom, iliti po amer-ski "bek tu bek", i nakon dva dana nekog mrtvačkog nit-odmora nit-polu-odmora, jutros se naprasno osetih preporođen. 

Mada, nije mi nikad čučnulo to "back to back",  jer kod nas to doslovno znači leđa na leđa, a meni ovakva dva treninga više zure oči u oči, kao da me iz šipražja posmatraju dve divlje zveri. A ja njih ne vidim tako jasno, samo taj sjaj očiju (zamor u nogama, prim. prev.) i neka nelagoda, strepnja. Eto.

Ostaje sad da smislim da li da ovo neočekivano stanje duha i tela ("u neočekivanom telu - neočekivani duh") upotrebim za novu, novogodišnju, PRAVU dužinu, ili da nakon sati i sati tumaranja i trupkanja ovamo-onamo po brdima i kamenjarima napokon "zavarim" neki pošten trening.

Pa onda pomislim - šta će mi još jedna dužina?
Pa onda pak pomislim - a šta će mi da mažem sad nešto, u sred zime, idi to lagano i uživaj i gledaj da li ćeš naleteti na srnu ili zeca ili sokola, gde ti se žuri? Pa opet pomislim jedno, pa drugo. Ne znam da li bi mi bilo lakše da imam famozni Plan, pa ako kaže u četvrtak 10x po 1 milja, a ja lepo fino kao onaj zečić na navijanje stavim u sebe dve sveže napunjene duracel baterije (dupla ness kafa, prim. prev.) i izletim naglavačke na ulicu kao u dokumentarcima tipa "beg iz zatvora".

Evo šta sam smislio. Idem pa ću da vidim. Treba mi nekoliko kilometara da ispitam telo, a onda će i duh morati da se saglasi. Ako mi nakon 5km bude prijalo da nastavim tako srednjim ritmom, biće dužina ili tempo-dužina. Ako osetim neki višak, tojest ne višak, nego NADvišak energije, onda ću da smislim nešto. Kilometar brzo kilometar lagano pa dok traje. Pet km jače 1 km slabije pa dok traje. 

Jedino znam da neću raditi nikakve kratke promene i ubrzanja jer to prekratko traje a jutros ne žurim na posao. I još znam da je napolju +4 pa neću ići off-road jer je sve u blatu, a već za koji dan će pasti novi sneg i brda će biti puno ugodnija za trčanje. E sad, da vidimo šta će da ispadne. Najeden, odmoran, raspoložen, "dobar loš zao" (naoštren naspram asfalta, prim. prev.), valjda na kraju ne ispadne "modar i još pao". hehhh

Nema komentara:

Objavi komentar