22 ožujka 2016

pita od jabuka

Prvo me prepala prognoza sa tri dana kiše, a onda me obradovalo jutro u kojem je padala ali ne nešto strašno. Pa rekoh, da ja nešto otreniram dok ne krene Potop. Najeo se pite od jabuka i izjurio iz kuće. Plan je bio da trčkaram što lakše i što duže, da bih malo uporedio osećaj i pulseve sa onim iz januara.

Nisam imao pojma koliko sam umoran/odmoran, ni šta da očekujem od nogu. Trka je bila prekjuče, a juče sam onih 20 brdskih km otrčao duplo jače od uobičajenog. No zato (gledano unazad) u subotu "nisam ništa radio" (tri i po sata vozikanja na bicikli se računa kao ništa), u petak sam otrčao "samo" 21km (makar tu bilo 800m uspona), a u četvrtak sam imao opet "samo" 20 minuta žestine na trkačkoj, dok je ostalo bio lagani tempo.

Dakle, ona famozna sreda se sa svojih 60km brdskog trčanja već preselila u daleku prošlost i ne bih trebao da je osećam. Ako se pojavi ikakav zamor u butinama ili listovima/petama, on će biti od jučerašnjeg brdskog tempa po kamenjarima, a eventualni bolovi u ložama i dupetu će najpre biti od prekjučerašnje trke. A ako se na pola trčanja srušim u kanal, onda je od svega pobrojanog zajedno :-)

Sad ne znam da li da mislim da se ovaj bedan, jedan ko nijedan, kilogram, ovoliko primećuje, ili je do toga što mi se popravilo gvožđe (nadam se), ali pre mesec dana sam bio zadovoljan kad na treningu ovom brzinom pretrčim približno isto kilometara, s tim da sam trčao neke lagane Tempe (?), a danas sam doslovno trčkarao prvih 9+9+9km, da bih samo u zadnjih 9km malčice ubrzao, čisto da se više ne smrzavam na vetru i kiši onako mokar do gole kože. JEBOTE CEO PASUS JEDNA REČENICA, DOBRO, EVO SAD SU DVE.

Garmina je opet tresao PMS pa se kao od zidova nervozno odbijao između pulseva 75 i 175, prelazeći preko bukvalno svake brojke između, no kad god je nakratko dolazio sebi pokazivao je istih 115-118-121, što je na kraju i ispao konačan prosek. Uglavnom ovaj trening jedino ima smisla ako ga ekstrapoliraš (poliraš? uglancaš "do jaja"?) na neku veću dužinu. Pazi, ovakav prosek na ovakvom profilu za 100km donosi vreme od 9h20, i to za ne baš ravnu stotku naravno. Dakle trik je u tri puta većem doručku :-)

Nema komentara:

Objavi komentar