20 ožujka 2016

Ada 30'

Ideja da između zagrevanja i trke stisnem LAP (umesto da snimim samo trku) jeste bila jednostavnija za izvesti ali mi se netto trka malo raščupala, što zbog starta koji niko nije čuo, što zbog cilja u kojem sam zaboravio da što pre stisnem bilo koje dugme. Tako da "od dugmeta do dugmeta" imam 30'06'' što je više manje ono što sam priželjkivao. Praktično isti tempo kao na Ušću pre 3 meseca, iako sam se u međuvremenu ubio od kilometara, a maltene ni metra pretrčao brzinama iole približnim ovoj trci. 


Kao što se vidi iz strelica, prvih 4-5km sam držao neki "nemam pojma šta da radim" intenzitet a onda sam malo pojačao. Puls je rastao kako je rasla frekvencija trčanja (zelena linija) a jedini mali pad zelene linije pred kraj je zbog blagog spusta na 600m od cilja gde sam strčao krupnijim koracima i opuštenijim stilom. Mogao sam da finiširam i jače, i duže, ali pravo da vam kažem nije mi se dalo. Rekoh, da ja lepo otaljam pola sata tempo trčanja, nije olimpijada. Kad budem bolje pripremljen, biće mi užitak da puno više "zagrizem", ali prva trka mi nije bila pravi trenutak za to.

Ne znam koliko je TAČNO dugačak ovaj krug, neki kažu 7700 neki kažu 7650, meni na Polaru piše dužina drugog lap-a 7.59km, e sad koliko je GPS presekao po ćoškovima nemam pojma ali sigurno bih na stazi bez onoliko šetača išao kraćom putanjom. Svi smo imali po bar dvadesetak situacija levo-desno-uspori-ubrzaj, negde čak i skroz okolo po travi. Što bitno ne menja stvar. Bilo mi je zabavno, nije mi žao što smo išli, Lola je nakon nepuna tri meseca opet malo potrčala i preživela, znači bingo.

Nema komentara:

Objavi komentar