15 kolovoza 2016

apćiha

već čujem "evo ga opet onaj smarač sa svojim grafikonima"

nakon 10 polumaratona u 5 dana (već sam vam se popeo na glavu s tim, jeltako-takoe) juče sam upriličio dan odmora koji nam je svojom posetom uveličala Kuma, i usput mi se stručno rečeno posrala na taj moj ultra Eksperiment jer je ona u zadnja 2 dana na Kopaoniku pretrčala 155 km (????????????).

doduše Kuma ima neke moderne patike hokahokanešto i mislim da se njoj svakih 10 kilometara mogu računati uvr glave kao 5-6 ovih naših običnih kilometara.
jer te patike same trče, to je otprilike kao kad bih ja kilometre na bicikli računao kao trčanje.

elem, danas sam sa starta osetio "lake noge" :-)
(to je trejdmarkovala Ana Subotić koja samo tako usred razgovora poskoči i ritne se petom u dupe kao konj i usklikne "kako su mi danas lake noge!", a ja po pravilu prvo pomislim ma jedi govna, jer ako već treba da trčimo zajedno puno više mi odgovara da je mrtva umorna)



nešto sam fantazirao da ću ići ovoliko i onoliko kilometara, frljao se brojkama i na kraju me je već negde oko 7-8-og kilometra uhvatila neka neobjašnjiva nervoza i počeo sam da ubrzavam i da skraćujem Krug i samo mi je bilo bitno da se što pre vratim kući, da se završi taj trening. da me ubiješ nemam pojma zašto, ali eto, tako je bilo i tu sad ne mogu ništa. svašta.



na ovom grafikonu se na vrhu vidi zelena nadmorska, pa ispod nje plave brzine, pa ispod se po crvenim pulsevima LEPO VIDI da sam bio odmoran jer kad si umoran puno više usporiš na svakom uspončiću i srce ima tendenciju da puno manje varira u ritmu, taj grafikon bude načisto "ispeglan". četvrti grafikon na dnu pokazuje kadencu trčanja koja je dosta viša u prvoj i poslednjoj trećini treninga, dok je gore po brdu i makadamima osetno sporija.

ladno sam uzeo Gel Noosa 10 jer ionako imam 2 para i kontam da nema neke velike šanse da ih tako brzo istrošim obzirom da mi je onaj drugi par samo na par desetina km, a evo spremam se (ali nikako da odem) do prodavnice da pogledam/uzmem model broj 11 koji je takođe na sniženju kao što je i ovaj moj model bio.

tačnije samo određene šeme boja su 80€, dok su one najšarenije još uvek 130€, pa ti budi pametan. nije moguće da boja toliko košta. u testovima piše da je model 11 lakši od 10 ali nigde nisam našao "za koliko tačno" je lakši, pa ću opet poneti onu malu kuhunjsku digitalnu vagu.

merenje će i presuditi: moje su 291g, ako nove budu 280g i manje uzeću dva para a ako budu samo par grama lakše uzeću samo jedne. čisto da imam "maratonke" za Podgoricu/Ljubljanu i Crikvenicu, a da ova prošlogodišnja dva para mogu da arčim na treninzima. nakon što sam pobacao nekoliko najstarijih pari spremam se da ih se otarasim još toliko tako da će se u kući osloboditi dovoljno mesta za prinove :-D

Nema komentara:

Objavi komentar