23 kolovoza 2016

duplo

vidim da je Dida OPET umro,
pa ću danas pisati duplo, i za njega:

1) TRENING

danas sam krenuo na najobičnije "trčanje radi trčanja", u maniru pravog rekreativca. ono kad se ne pitaš ŠTA treba da se uradi na treningu nego ti je jedina dilema GDE ćeš trčkarati narednih par sati. međutim u nekom trenutku mi je to postalo nedovoljno izazovno, pa sam morao "nešto da smislim". obzirom da nisam naročito odmoran, nisu me privlačile ideje da pokušam da razvijem neku znatnu snagu ili brzinu, od toga ionako ne bi bilo ništa. pa sam se setio BRZINE. ne km/h nego brzine okretanja, što bi italijani rekli ađilita'. nakon 3km makadama preko jednog brda, na 9km od kuće, stisnuo sam LAP i zavrteo koliko noge mogu. narednih 5km sam trčao najbrže (koraka po minutu, ne u smislu brzine kretanja) koliko mi je bilo u granicama komfornog, bez preterivanja naravno. kako sam se zagrevao i "ulazio u štos" noge su se vrtele sve brže i brže mada je meni delovalo ravnomerno. sada vidim da je i brzina kretanja išla od 4'50''/km na samom početku, preko 4'30'' pa sve do 4'10'' u zadnjih pola kilometra. ukupno sam pretrčao 5km za nešto manje od 22 minuta što je, ponavljam, smešno kao "PACE", ali sam za to vreme imao prosečnu kadencu od 192 koraka po minutu, što je prosečnom rekreativcu nezamislivo. u prvom kilometru sam zujao oko 185, a pred sâm kraj sam doticao i 200. bravo za mene!!!


2) MARATON

koliko vidim nalazim(o) se na spisku prijavljenih za Ljubljanu, a verovatnoća da to trčim je malo veća od verovatnoće da bude lepo vreme. obzirom da u Ljubljani bude pristojna klima za trčanje jednom u 10 godina, to znači da su šanse 10%, ali eto kad smo već platili neka bude 20% jer ću "hteo ne hteo" morati da trčim i gunđajući u toj nekoj sivoj zoni temperature između 10-12°C. ako bude najavljena maksimalna +5 Ljubljana će moći samo da me sanja, a kad sabereš koliko je jeftinije otići do Podgorice i prespavati, na kraju će me tamo izaći jeftiniji maraton čak i sa uplaćenim startninama za Ljubljanu. ali neka, nek je Ljubljana uplaćena. za svaki slučaj :-)


1 komentar:

  1. Nisam još mrtav ali tko tebe može pratiti, bilo da je pisanje bilo da je trčanje u pitanju. Ja mogu raditi jednu po jednu stvar. Nema kod mene paralelnog procesiranja. Kad "puno" trčim malo pišem, a i ulovili su me sad svi sa nekim planovima za Ljubljanu. Samo na dopisivanje izgubim sate, a za posao nakon godišnjeg ne pitaj ... volio bi da ipak dođeš u Ljubljanu valjda nam neće trebati skije .. tu baš nisam jak.

    OdgovoriIzbriši