16 rujna 2018

9.5km

piše da sam prvi krug išao 19'14'' a drugi krug 19'11''
pritom smo uspeli da promašimo stazu, kada sam u zadnjem kilometru prošao šestoplasiranog videli smo policajca u nekom čudnom položaju i iako smo kroz tu pretposlednju raskrsnicu već jednom uspešno prošli, skrenuli smo desno umesto levo.
pa smo zastali, pa sam pitao policajca jel trebalo pravo, on se malo nećkao pa nam pokazao NE, LEVO! pa smo se onda vratili i potrčali na drugu stranu.

ne znam koliko je potrebno da se stane posle desetak metara, razmeni par rečenica, malo sačeka, vrati tih desetak metara plus celu širinu ulice/krivine jer smo bili na kontra strani, i nastavi trčanje.
ali bogme treba dosta.

takođe mi je malo porasla i prosečna kadenca u drugom krugu a pulseve da ni ne pominjem.
to je raketni uspon od kilometra do kilometra, IAKO sam napravio nadprosečno zagrevanje u okvirima mojih zagrevanja, no i to je ispalo prekratko!!!
e to je novi momenat vredan pažnje.

obično kačenje broja i presvlačenje završim pola sata pred polumaraton, krenem da trčkaram, uradim nekoliko ubrzanja i skrasim se na liniji starta da se malo razgibavam.
izgleda da sam i danas omašio taj plan.
piše da sam na zagrevanje definitivno krenuo u 10:21, pretrčao 4.5km, vratio se do auta da ostavim telefon (zagrevao sam se na Stravi i slušao muziku) i uzmem Polara, uradio par ubrzanja i nakratko otrčao do toaleta u domu kulture, i kad sam ušao u raju na startu već je bilo 4 minuta do pucnja i nisam uspeo da se razgibnem kako valja da ne bih nekog klepio laktovima.

ispalo je da sam mogao dobrih 20 minuta ranije da počnem.
prvo zagrevanje da bude 5 minuta duže, ubrzanja još toliko sa šetanjem između, još par minuta laganog trčanja više i još par minuta razgibavanja više.
KOME BI TO PALO NA PAMET?
paaa, meni!
jer sam milion puta čuo od ljudi da se duže zagrevaju.
na jedno uvo ušlo na drugo izašlo.

šta sam radio u tih 10?
mirno sedeo u domu kulture, pijuckao neki mađarski enerdži drink što su nam dali u startnom paketu, i listao prospekte o letovanjima u italiji i grčkoj. ne bih ih listao da nisu tu stajali i bili besplatni pa sam naravno pokupio od svakog po jedan. imam mozak kvaliteta kao balegar verovatno.

a da sam imao mozga barem kao bumbar, setio bih se da posle dve vožnje biciklom i planinskog hard core off road trčanja od 29km jamačno MORAM da se mnogo duže zagrejem. praktično uradiš 20 minuta rastrčavanja pa tek onda na to nalepiš zagrevanje, ako si se već doveo u takvu situaciju. mogao sam se jutros možda malo i promasirati, ali ne, ja sam se probudio i ostao da ležim u krevetu jer sam se setio kako par dana nisam stavio ništa na instagram pa sam onda jurio mačku po sobi i pokušavao da je uslikam, pa se još deset minuta igrao filterima, i na kraju nezadovoljan to sačuvao kao skicu i objavio NIŠTA.

trka beše ko trka i šta da se priča, parada juriša i pokliča, a ovi na 5km su imali plave brojeve pa sam ih razlikovao od nas crvenih. imali smo dugačak deo napred pa nazad i tu sam nakon preticanja prvih petnaestak prebrojao još toliko ispred, od čega je deo išao 5km. tu sam shvatio da ću se probiti u prvih 10 a ostalo je bilo više manje nevažno.

ostatak trke od četvrtog kilometra do cilja sam praktično trčao "na plasman" jer sam osim vodeće dvojice video još trojicu na dobrih 200m ispred, i par momaka relativno blizu pa sam se skoncentrisao isključivo na njih. odatle nadalje sam rasporedio snagu taman tako da ih dobijem od čega je jedan odmah otpao a drugi se držao do pred kraj, pa otpao, pa se niotkud pojavio neki trener ili sparing partner i počeo da trči pored njega uz pokliče ajde ajde stigni ga stigni ga, e jebiga nisam ni ja gusenica da me tako pregaziš otpozadi pa sam iako mi uopšte nije prijalo malo pustio korak, tek koliko da zadržim 10-15 sigurnih metara sve do ulaska u cilj.

nakon nešto malo šopinga zdrave hrane sam se odlučio za povratak kući kroz planine umesto autoputem, pa sam pred kraj prepustio volan i otrčao 13km kroz prirodu i sa pogledom na kanjon reke Gradac, iako mi tek tada noge nisu bile ni za šta. no nešto u meni je tražilo dodatak pa ga je i dobilo.

Nema komentara:

Objavi komentar