21 rujna 2018

petak pred subotu

(podne)

prvi deo petka je prošao takođe neuobičajeno iz prostog razloga što sam poštovao i nisam poštovao neka pravila. jedno od pravila je bilo da jedan od dva dana pred trku odmorim od trčanja SKROZ, koliko god vremena proveo na biciklama ili pešačenju. to pravilo sam prekršio pa iako sam juče udario dvaput po trčanju, udario sam i danas.

ALI!
obzirom da sam jutros otrčao najlakših mogućih 7km koji su mi se u nogama učinili lakši od bilo koje dvosatne vožnje ili trosatnog pešačenja, opet imam neki osećajčić da nisam ni u čemu preterao. naravno, trka će reći da li sam ispravno predvideo ili nisam.

doduše, treba sad tu ubaciti poludugačko putovanje, pa ko zna kako ću spavati, i sve to može da promeni više od ovog kratkog laganog trčanja. bumo vidli, rekoh.

(uveče)

dan je ipak ispao haotičan. nisam uspeo sve po planu pa smo malo kasnije krenuli, tu se ubacila Mala Gospojina (crkveni praznik) pa smo kroz Šabac putovali tri ulice pola sata jer su saobraćajni policajci delovali kao deca na nekom kursu a ne kao neko ko zna svoj posao. pola grada je bilo zatvoreno zbog vašara a izgleda da je cela Mačva rešila da tuda prođe tačno u trenutku kada sam i ja poželeo. sva sreća da sam dovoljno bezobrazan pa sam u jednom trenutku prošao levom stranom 200m kolone i ubacio se u kružni tok pored policajca koji je sedeo na motoru bez kacige i nešto tipkao po telefonu. živeo fejs!!!

smeštaj je bio pristojan ako zanemarim prvih pet minuta masovnog istrebljenja komaraca i pretvaranja sveže okrečenog belog zida u foto tapet "101 dalmatinac". takođe nismo imali wifi u sobi jer je bio slab domet pa se mora izaći u baštu domaćinima ispred kuće, koji su vešto na booking-u napisali "free wifi" a tu se ne računa da je to 5m ispod njihovog prozora u vrtu na mestu gde komarci večeraju. zbog toga sam izbegao ocenjivanje smeštaja na bookingu i poništio taj email. odmah sam uplatio 5 evra za 1GB podataka u romingu i podelio internet sa lolom pa se i ona "zakačila" a to nam je više značilo sutra ujutru kada je trebalo učitavati karte i pronaći mesto prijava i starta.

usput sam pokušao da osposobim gopro kamericu za upotrebu no podešavanje je isključivo zavisilo od wifi veze i džaba mi je bilo izobilje 4G podataka kad mi nije padalo na pamet da hranim komarce. samo sam izgubio pola sata na čitanje uputstva za upotrebu/podešavanje, koje sam odbio od spavanja. avaj.

Nema komentara:

Objavi komentar