10 prosinca 2018

rasulo

ja sam mačka a treninzi su miševi, a pošto sam ja u nekom stanju da nemam pojma da li da odmaram ili nastavljam sa treniranjem, jače ili slabije, povećano ili smanjeno, tako miševi kolo vode i vršljaju po magacinu dok mačka spava tojest ja.
danas sam krenuo na trčanje pa se predomislio pa otišao na pešačenje/planinarenje a u povratku ipak nešto trčao, a popodne sam otišao biciklom pa opet malo trčao pa još malo trčkarao i tako, lud zbunjen nenormalan.
pošto sam se hiljadu puta premišljao da li da trčim još malo ili ne, zastajao da nešto fotografišem (nije to očigledno bilo trčanje u onom pravom smislu kad odeš da trčiš, više izletničko trčanje) pa nastavljao dalje, svaki put sam zaustavio Stravu da bih oslobodio koncentraciju za foto-aparat. jer kad stisnem PAUSE onda često zaboravim da stisnem i RESUME, a kad mi je ugašena strava onda se setim da krenem ispočetka.
tako imam jedno desetak fajlova po kilometar ili već manje više ko bi ga znao.
biće to mukotrpan posao sabiranja, ali ću barem minute odalamiti napamet, ne pada mi na pamet i sekunde da sabiram obzirom da sam u nekim starim patikama ionako truptao sve između 6-7 min/km.
na prvo jutarnje pešačenje sam nosio i foto aparat no slike mi i nisu nešto baš ispale, ne znam zašto.
možda 48h nakon maratona i nije bio pravi trenutak za neka silna trčanja no mic po mic mi se nakupilo vremena na nogama a ostaci umora od trke se polako ispiraju. čini mi se da su mi noge puno izmučenije od hladnoće (kiša + vetar) nego od samog broja koraka koji je Suunto precizno prebrojao a ja zaboravio. i sada toga nigde nema na stranici!!!
ovako ćemo.
3h14' to je 194 minuta, sa prosečnom kadencom od 89 (178) po minutu daje 34532 koraka podeljeno na 42195 metara daje prosečan korak od 122cm. ne znam koliko utiču mrtvi okreti, to je 4-5 koraka na pravac od 2100m dakle 4-5 je samo tri hiljadita dela i ne utiče na onih 122cm ni trunku, bilo bi 122.3 da je tih 4-5 koraka po nula centimetara ali nije, bar su po pola metra. valjda. jer ja ne trčim širokim lukom nego dođem do čunja, usitnim stanem u mestu i krenem iz mesta nazad. tako imam dojam da sam se odmarao :-)

Nema komentara:

Objavi komentar