22 kolovoza 2020

kanjoni

 

sećam se te navale smeha kada sam pre nekoliko godina naleteo na hipsterski izraz "kenjoning" bukvalno tako prepisan sa američkog na srpski, tipa vodimo vas na kenjoning. jeste da se trebalo pomučiti pa umesto planinarenje smisliti klisuranje ili kanjoniranje ili nastaviti da smišljaš još par minuta dok ne dođeš do nečeg još smislenijeg i privlačnijeg, ali svakako bi bilo koja druga reč bila bolja od "kenjoning". poput mojih patika Li Ning eto na taj izlet bi moglo da se ide u nekim Kenjo Ning, gde si bio Ninže šta si radio, eto malo kenjo, ma super.

to što je subota na papiru neradan dan nije značilo ništa jer sam se upustio u jedan projekt koji me je namučio bogme duplo preko očekivanja pa sam umesto sa 1/4 umornim leđima i nogama nakon posla radnim danima danas krenuo na vožnju u isto vreme kao i radnim danima ali sa 5/8 umrtvljenim organizmom čije sam stanje umesto standardno voćnom užinom pokušao da popravim kafom i kuglofom kao da je februar a ne avgust.

kad rekoh Avgust, muzičar istog pseudonima je napravio eksperiment i pustolovao na izvoru Kupe 72 sata u nekoj brvnari na drvetu bez hrane i uz izvorsku vodu kao jedino sredstvo preživljavanja, kaže da mu je najteže bilo između 24-30 sati a nakon toga više nije bio ni gladan i činilo mu se da bi tako mogao zavuek. videćemo narednih dana da li će mu se creva uvezati u čvor jer kontam da je veći eksperiment ovo što će da sledi a ne to samovanje. verovatno je izgubio i 30% mišića tako sedeći na drvetu no za sviranje klavira mu i nije potrebno nešto mnogo mišića, ako ih je uopšte i imao do pre 3 dana.

nije ni meni smetala izvorska voda ali sam umesto sedenja na drvetu radije ostatak dana radije proveo na bicikli, neke velike planove sam naravno morao da ostavim za nedelju jer već i sâm polazak iz grada u vrelo popodne na +33 nije neki obećavajući početak treninga ili izleta, ipak je bolje popeti se što više po hladovini pa od podne nadalje gledati s kojom ćeš se planinom družiti. 

disk pločice su mi se stanjile na pola milimetra od silnih kočenja niz kamenjare a iz zadnje kočnice mi je neposredno nakon kupovine iscurio jedan deo ulja (a ja nisam čak detaljno ni zavirio nego kontao da je to kabl od menjača pa nisam ni obraćao pažnju!) tako da ću ta dva problema morati uporedo da rešim. kontam da ću jednog lepog dana otići biciklom (tu ~70km i nazad) do ovog druga preko čijeg Kluba sam i kupio bajk pa da u servisu uživo vidim kako on to menja/dosipa i da nakon te laboratorijske vežbe kao na faksu dalje nastavim sâm da to održavam. sva sreća da imam 3 bajka i za svaki točkove sa različitim kramponkama pa sam obezbeđen da uvek imam neku rezervu ako mi se baš ne ide po asfaltu.

Nema komentara:

Objavi komentar