18 kolovoza 2020

Preobrakami

 opet sve i ništa, ili ništa i ništa, jer kad sabereš stotinu Ništa i kad te neko pita šta si radio zadnjih stotinu dana a ti kažeš ništa, to znači da ti je SVE to bilo jedno produženo Ništa i eto kako sve i ništa mogu imati isti smisao. slušam neki grčki stoner rock sa etno elementima i baš su zabavni makar jedan % zvuči i debilno ali ipak je procenat mali, da je u ljudima samo 1% nepravilnosti svi bismo bili savršeni a uglavnom smo radije nedovršeni. plus što postoji ta kvaka da oni koji su savršeni sebi uglavnom nisu previše dopadljivi drugima, a pitanje je koliko ih ima koji se zaista osećaju savršeni jer kad se osvrneš previše ih je na tabletama i alkoholu pa se sve pretvara u drugo pitanje, ko je ljudima oduzeo čekiće ako važi izreka da je svako kovač svoje sreće? sada mi je to palo na pamet kao fora za rođendanski poklon, vežeš na čekić mašnu i umotaš ga u šareni papir i kažeš evo srećan ti rođendan i da budeš kovač svoje sreće. ček da izguglam, to je sigurno puno jeftinije od svega drugog i moja piroćanska priroda prvo to mora da proveri:



evo ga, ssedam i po evra, nemaš bolji poklon ni za 30€ a kamoli za ovoliko, plus imaš i za 4€ da biraš ovakve lepe sjajne crvene šarene umesto običnih drvenih, oduševljen sam!

setio sam se i kad mi je kolega maratonac a inače lekar specijalista pričao kako je najbolji poklon koji je ikada dobio = produžni kabl :-)  

kome treba hiljadu bombonjera i slatkiša, kaže došao čovek i kaže veliko vam hvala izlečili ste mi višegodišnji problem i kao znak zahvalnosti a da ne bude ništa banalno nego kad već nešto kupujem neka barem bude univerzalno korisno, evo kupio sam Vam produžni. meni nekako bilo malo da odnesem produžni pa kad me je jedan od ortopeda onako dobro "opravio" i još me preko reda tri puta zvao na kontrole, uzeo sam mu onu meteo stanicu na baterije što osim sata pokazuje temperaturu pritisak i trend promene vremena.

inače sutra je Preobraženje, praznik za koji kažu da nakon njega neće biti moguće kupanje u rekama jer nakon tog dana više neće biti pretoplih dana, a nakon današnje popodnevne grmljavine i pljuska niz koji sam se biciklom spustio sa brda u grad kao u onoj izreci "kao poplava da ga je izbacila" to mi se nekako i uklapa u planove jer sam se doslovno kupao u reci koliko su me polivali točkovi bez blatobrana :-) 

drugi deo naslova je zbog one opsesivno kompulsivne navike da se treninzi zaokružuju na lepe cifre pa iako uglavnom na to ne obraćam pažnju nego 12.7km zapamtim kao "nešto manje od 13" pa se sutradan zaustavim nakon 9.3km smatrajući da sam namirio jučerašnji manjak i tako nemam osećaj da nešto "kradem" u dnevniku. doduše ovi što uvek koriste istu aplikaciju tipa garmin uvek imaju tačan iznos i nemaju potrebu da previše pamte, e sad da li je to plus ili minus teško ćemo se dogovoriti.

tako sam nakon nekih ~8km produžio nekim polukrugom ka kući jer sam imao desetak minuta viška pa sam skontao da ću da stignem do murakamijevih 10km a čak ni toliko nisam morao jer sam od zadnjih par dana pamtio "višak" od nekih 200m pa sam mogao pretrčati i 9.6 ili 9.7 i zapamtiti stotinak metara manjka za sutra, no greškom sam nešto stisnuo na 9.3 pa mi se zadnjih 500-tinak metara do kuće nije ni ucrtalo. čudna mi čuda, nikom ne polažem račune niti merim kilometre za platu ili dnevnicu tako da sam čiste savesti upisao 10km.

Nema komentara:

Objavi komentar