05 kolovoza 2020

novi put

jedna zanimljivost sa jučerašnje vožnje:
neki "domaćin" je iskopao kamenu oznaku ex-yu magistrale M-4 (broj na crvenom vrhu) i taj 592. kilometar preparkirao ispred svoje ograde na sporednom sokaku :-)
obzirom da se 606. km nalazi tačno prekoputa moje ulice u paralelnoj "magistrali", lako je izračunati da je ovo maznuto i preneto negde sa bankine 14km odavde odnosno 13km od centra odnosno na par kilometara od Pričevića, što se poprilično uklapa sa lokacijom na koju je nakalemljen.


vožnja je bila relativno netipična jer se radilo o aktivnom rikaveryju nakon jutarnjeg trčanja, a i trčanje je bilo netipično jer mi je tek onako dunulo da malo trčim pre posla pa sam uglavio tih 11km nakon što sam se prvo pony-kom odvezao do izlaska iz šireg centra grada.



tu na trčanju sam skontao da je jedan mali prekid između dva asfalta takođe unapređen iz makadama pa sam istim delom prošao i kada sam se vraćao biciklom. rekoh, džaba mi kramponke i amortizer kada su mi sve asfaltirali.
al nema veze, sada će mi jedan od omiljenih krugova kojima trčim zadnjih 15-ak godina biti zgodan i kada je loše vreme jer više neće biti blata čak ni na tom kilometru koji je predstavljao kolekciju baruština i rupa.

bilo kako bilo, nakon one planinske mtb poluDužine u nedelju ispostavilo se da mi odmor nešto naročito nije ni trebao jer sam u ponedeljak bio poprilično živahan, ali me je zato sat trčanja umorio više nego 5 sati poluDužine pa sam u utorak na mtb-u bio nešto kljoknutiji nego uobičajeno.

za sredu je najavljena kiša što se vidi po tome što sedim kod kuće i pišem blog mozgajući šta može da se smisli za popodne, opa bato, smješi mi se blato. ili obzirom da sam ovim novim putem upravo protrčao po suvom i spustio se biciklom, za triatlon mi je potrebno i plivanje pa možda popodne otrčim kontra-krug uzvodno kroz najavljene pljuskove, taman da tu u blizini probam da uhvatim jedno ostavljeno mače koje mi je juče umaklo u šiblje.

Nema komentara:

Objavi komentar