31 kolovoza 2020

prvi broj

sve radim ispočetka ispo četka jer sam juče ugasio komp a da nisam sačuvao ništa pa sam izgubio te brojeve kilometara koje sam ucrtavao u mapu. nekako sam ranije mislio da taj duži obilazak oko Povlena sa severne strane ima 10km, pa sam jednom žurio biciklom da se u određeno vreme vratim u grad i znam da je bilo povuci-potegni jer je ispalo nešto mnogo duže od onoga što sam očekivao pa sam tada zaključio da je 14km i tako zapamtio, a sada vidim da je od regionalnog do magistralnog puta 12.2km što se savršeno uklapa jer pamtim jedno trčanje od Valjeva do Debelog brda upravo ti putevima i sećam se da je ispalo okruglo 40km i naravno sa puno preko 1000m uspona, verovatno bliže 1500.

sad na tih nepunih 12km do tačke od koje sam uključio telefon treba dodati snimljenih 21km što daje 33km za ceo krug, haha to bi bio mini-maraton duplo teži od maratona, mislim kada bi se trčalo a i ta ideja mi je istovremeno privlačna i morbidna jer bi pored tri i po sata trčanja trebalo i biciklu voziti isto toliko, da te bog sačuva! plus bi morao da bude onaj najgori bajk jer ne možeš gore u vukojebini da ostaviš nov bajk čak ni vezan, neka hvala, odneo bi ga neko zajedno sa banderom za koju si ga zaključao. plus bih morao da vozim u patikama a ne u sprintericama, to je taj problem sve dok ne nabavim motor a to će biti otprilike nikad jer mi zvuči prekomplikovano, barem dok ne poprodajem pola ovih bicikli po kući.

i na tih 33km je trebalo dodati 28+28=56, pa stigosmo do 89km, s tim da sam planirao nekoliko km kraće ali sam omašio jedno skretanje, pa sleteo u ono selo gde sam našao izvor. nasuprot tome u nedelju sam (juče) odvozao 65km poznatim putevima i bez previše eksperimenata unapred znajući da mi posle onako zanimljivog dana ništa neće biti još zanimljivije pa sam se zadovoljio da se vozim bilo kuda i u glavi premotavam one puteve od prethodnog dana. negde usput sam slikao ovu skalameriju, čiča kaže da je sve sâm sklepao i da može da ide 80 km/h :-) 



Nema komentara:

Objavi komentar