18 kolovoza 2015

blog nekad i sad

u samo desetak godina se bogme dosta promenila ta ideja Bloga. svet se preselio na Fejs do te mere, da neki poistovećuju FB sa internetom. opšta površnost je dovela i do tog "skakutavog" pristupa ljudima uopšte, a ne samo blogovima ili portalima. sve što je "popularno" danas, može biti zaboravljeno koliko sutra.

tu smenu generacija primećujem i ovde. svakog meseca se pojave po dvoje-troje novih kojima se nešto na mom blogu jako dopalo, lajkuju komentarišu šalju poruke itd, i onda ispare isto tako kako su se pojavili. onda slučajno pogledam neku staru profilku ili cover, pa pogledam lajkove, pa se setim - gle, ovog više nema ni od korova.

a postoji i ono neko jezgro, stara garda, prva postava, koji me trpe sve ove godine :-)

nekad nas je blogera bilo više, redovno smo pisali, na blogovima linkovali jedan ka drugom. ovde pod "blogeri" ubrajam samo dobrovoljce, a ne one koji su obavezni da jednom nedeljno napišu "blog" na nekom trkačkom portalu da bi u toj biznis ideji održavali stabilan nivo klikova.

sad je valjda od redovnih blogera sa ovih prostora ostao samo Andrej Vištica čiji je blog puno "sportskiji" od mog, obzirom da se radi o top svetskoj klasi triatlonca. dok sam imao FB, povremeno sam čitao tekstove Ivana Simića no to je pak neka kombinacija bloga i ego-tripa, pretežno usmerena na izmamljivanje uzdaha kod devojaka. ali da je bio redovan u tom "FB blogovanju", jeste, to mu moram priznati. valjda je još uvek. tu je i Ninoslav koji nije baš tako redovan a par puta sam i ja morao da ga "poteram", ali kad sedne da piše onda se zaista raspiše kao da je od mene učio :-D

ne znam da li negde na nekom od domaćih trkačkih portala postoji baza linkova koja vodi "ka meni", a najISTRAjniji mi deluju Trickeri iz Pazina. puno puta smo boravili u Istri, otrčali i par tamošljih liga, i sprijateljili se sa dosta divnog sveta. kad otkotrljate na dno stranice, sa desne strane već godinama imate odeljak "Sašin Blog". hvala Trickeri! :-)

http://www.trickeri.org/

Nema komentara:

Objavi komentar