03 kolovoza 2015

opravdano

opet "blog od juče", ovaj put opravdano

juče je bilo ajmo da prošetamo sa kučetom do pijace, pa sa druga dva kučeta da prošetamo na suprotan kraj grada da nahranimo neke male lutalice, pa posle toga dva sata da skidamo buđu iza kreveta i ormana i da usisamo kuću, pa posle toga da odemo na vožnju.

satnica se malo pomerila kad smo pred sâm kraj treninga ugledali veliki oblak zdesna i čuli grmljavinu,. iskusni kakvi jesmo, nismo čekali da nas išta opali iz vedra neba na Svetog Iliju, nego smo brže bolje skrenuli pod veliki trem kafane Velika Srbija koja je btw bila zatvorena. igra reči dovedena do parodije, velika srbija nam se svela na prostor od 3x10 metara dok je okolo pljuštalo i duvalo.

nakon pola sata pljusak je prestao, a nakon još 10 minuta asfalt se prosušio pa smo seli na bicikle da odvezemo i tih poslednjih 15-ak kilometara. utom se stvorio isti onakav oblak ali sa desne strane i nastavio da prducka negde daleko gore, što nas je poteralo u kas pa smo dodali gas.

obzirom da smo procenili da je taj oblak prošao preko selâ koja su na 5km-25km od valjeva, iznenadilo nas je lišće i granje na putu kojeg je bilo sve više kako smo se približavali gradu. kasnije smo saznali da je tuda nevreme protutnjalo još pola sata ranije, pre nego što smo mi iz Lajkovca ugledali onaj "naš" oblak. 

tako se plan završetka dana "sve četiri u vis" pretvorio u par sati čišćenja granja lišća olukâ i čega sve ne. završilo se na 4 džaka, koja sam odneo do obližnjih kontejnera. kad sam pred mrak napokon seo da sve ovo zapišem, opet je počelo "grmenje i sevanje" pa sam brže-bolje sve kablove počupao iz zida i pobegao u krevet. tako da blog pišem evo tek jutros, u sudijskoj nadoknadi. 

PS
autoput je stigao do Lajkovca i sa one druge strane Kolubare od Ljiga, još samo fali most. 

PS
da, ne rekoh da je baba Vukosava ostala misterija jer na tabli ispred crkve u Leliću stoji zalepljeno desetak posmrtnih plakata a njenog imena ni slike nema ni na jednom. tako da mi je ipak ostalo da protrčim i kroz njen zaselak jer sam očigledno loše procenio te seoske običaje. u subotu sam naivno misleći da ću prolaskom samo kroz Lelić sve saznati, pa sam ostatak trčanja prebacio uz reku Gradac - greška i vojnička komanda "ostav!". pa Jovo nanovo.

evo kako mi je bilo na trčanju u subotu




Nema komentara:

Objavi komentar