18 lipnja 2018

čege vara

prošlo je već 7 dana od trke u valjevu i svo vreme ne mogu da pogledam sopstveni fb cover a da ne opsujem nekog hipsterčića koji se hi(p)sterično smeje dok drži zastavu svog tzv. kluba. iritantna je ta pasivna agresivnost, nametljivost, samoreklamerstvo, potreba pripadanju nečem što se zove po američki i zvuči jelte "cool", dok je ujedno i poražavajuća potreba nekog starijeg od 16 godina da upada u takve zamke svrstavanja i pribegavanja nekakvom maspoku zarad pojačavanja identiteta i osećaja vrednosti. 

koliko god neko sebi davao pravo da svojim posterima zagađuje moju pobedničku sliku, daću i ja sebi za pravo da ga pomnožim sa nulom. smetaš burazeru. aj ća.



jutros sam se opet prerano probudio i pomislio ох фуцк.
obzirom da me na dan trke lola tradicionalno probudila pre 6 a planirao sam da spavam do 7, barem mi je u noći posle trke trebala nekakva nadoknada no mućak. kad je bog delio san ja sam očigledno stao u pogrešnu kolonu, onu gde je pisalo 6-7 sati. 

bio bih puno spokojniji da me je vulkanizer pozvao u subotu ujutru jer mi prednja leva guma već mesec dana nešto "žvaćka" mada se spolja ne vidi nikakva promena. čim krenem nešto počne da škrguće i nakon par minuta prestane. ubedili su me da je nešto do ležajeva. no bez obzira sam naručio nove gume jer su ove prešle već 65,000km i stigle do nekih 5mm dubine šare. stare kumho su navodno bile nešto najbolje u srednjoj klasi a nove nokian su navodno nešto najpovoljnije u premijum klasi. ajd da vidim i to čudo. 

elem nakon tih 6-7 sati sna sam se probudio sim-tam obnovljenih moždanih ćelija ali sam ipak otišao na trčkaranje. usput sam shvatio da se ne osećam umoran. ne ni živahan, ali nigde onog poriva da okrenem nazad kući. trčkaranje se odužilo na dva sata a mogao sam i više. no znao sam da me čeka poziv iz gornjeg pasusa. 

zamenio gume, izbalansirao točkove, otišao na kompjuterski pregled tj. reglažu trapa, sve pet. konzilijum majstora je zaključio da mi je kao rezervni "peti točak" u boljem stanju ona pirelli guma koja je 2003 bila prva guma na autu, od bilo koje od ovih kumho koje su godište 2012. pa vi samo kupujte srednju klasu. zbog 15€ razlike. 

nakon svega toga smo krenuli u neku spasilačku akciju lokalnog av-av udruženja pa sam otrčao do tamo sa namerom da produžim još koji kilometar nakon obavljenog zadatka. no počela je grmljavina i pljusak pa sam pored puta tražio neku najlonsku kesu u koju bih mogao da spasem mobilni jer sam trening snimao na stravu. 

kad se kiša već uveliko razmahala pobegao sam u školsko dvorište i nastavio da trčim u krug stazom od 250m, s tim da sam dosadu razbijao ubrzanjima na pravcu i usporavanjem kroz krivinu. svo vreme se videla linija završetka oblaka no kiša nikako da stane iako je sunce sve više obasjavalo uzburkane barice. umorio sam se od čekanja i otišao kući, da ne bih dočekao mrak radeći ubrzanja. na nutarnjih 19km sam tako dodao još 7km, i uspeo da za samo dva dana napunim tri mašine prljavog veša. manje operem usred zime.

Nema komentara:

Objavi komentar