09 lipnja 2018

tour de



Svakoj nedelji dođe kraj pa tako i ovoj. Tojest, dok god stižem do kraja to je bila dobra nedelja, a kad-tad će doći ona poslednja kojoj neću videti kraj, i igrom reči upravo to će biti kraj :-)

No nije sve tako crno, preživeću nekako i ovih par dana polu-odmora.
Već prema navici, rekapituliraću poslednji tzv mikrociklus, a koliko god sam mrzeo ono kad mi u nekom programu stave da mi tjedan počinje od nedelje a ne od ponedeljka, ove godine veoma intenzivno živim upravo takav raspored. Sve počne baš u nedelju.

Ned - Plitvice 44km (sa malčice zagrevanja)
Pon - putovanje + uveče 14km
Uto - ujutru 13km + uveče 16km
Sre - ujutru 14km + uveče 12km (prvi put da nije "lagano")
Čet - biciklom 20km + trčanje 15km + biciklom nazad 20km
Pet - biciklom 56km
Sub - bumo vidli

Juče smo otišli tu 20-ak km do mesta gde je bio start/cilj prve etape Tour de Serbie, pa smo vozeći se duž tog njihovog kruga (manje više oblika osmice) uhvatili nekoliko prolazaka biciklista i usput uspeli da popričamo sa nekoliko trenera.

Od svog tog vozikanja zastajanja ćaskanja i fotkanja sam se toliko odmorio da smo u povratku iako mrtvi gladni dozviždali nazad kući sve vozeći 35-40 km/h. Tako da je ipak ispalo neko malo "t" od treninga, eto da nije dan skroz bačen. Danas bi mi trebao još jedan takav sličan dan pa da do sutra budem svih 96% odmoran i ready za cenera.

Jeste najavljena kiša i promena klime koja je stigla već danas, pa će temperature od 20-23° sigurno više odgovarati polumaratoncima nego ovih 30-ak stepeni na koje smo se navikli. Ja ću biti malo zločest i bezobziran prema ovima koji treba da trče dva kruga od 10.5km, pa ću poželeti da bude što gore vreme sa što više kiše, jer mi utrkivanje u "idealnim uslovima" nije naročito zanimljivo. Volim začine, pa to ti je. No preživeću i ako sve protekne u najboljem redu :-)

Nema komentara:

Objavi komentar