16 lipnja 2018

srbe u vrbovec

Nemam ništa protiv "naših" ali kad već odem na neku trku izvan zemljice serbijice onda mi je druženje sa "našima" bukvalno zadnja stvar za kojom žudim. Tipa cele godine gajiš šljive orezuješ bereš sušiš prodaješ kuvaš sok pekmez rakiju praviš knedle i onda odeš u neki drugi grad na drugom kraju sveta pitaju te na pijaci oćeš mango papaju kinou gvajanu gvaranu a ti kažeš izvinte a jel baš nemate šljive?

Kad već poželim promenu od tih silnih zagreba rijeka gorice podgorice ljubljane plitvica banjeluke sarajeva naročito sarajeva i ostalih srbima omiljenih ćevabdžinica ondak se tešim da postoje trke poput vrbovca krašića jaske tuhelja za koje većina nije ni čula i na prste jedne ruke možeš pobrojati sve ikada tu zalutale.

Koliko god velikoj većini gastarbajtera prijalo samo društvo "naših" nikada nisam osetio tu potrebu bežanja pod suknju matičnog čopora niti sam se na bilo koji način osećao neprijatno ako sam sasvim sam među "njima". Štaviše onih nekoliko puta kada sam se osetio neprijatno to je bilo upravo zbog " naših", ali ne bih ulazio u detalje zbog aries-kog nagona da nešto što započnem kao kritiku završim linčom.

Dragička glasi da će se sutra trčati novom stazom sa startom i ciljem u centru, pa će za onaj deo od+do+oko škole morati da se doda barem kilometarčić nove ceste ili da se izmeni deo trase. Ako nešto volim to je da za makar malecki detalj otrčim neku "staru" trku u novom ruhu. Menjao se i sljemenski i plitvički i krašić i nikada se nisam žalio. Ako imam tri drugarice plavuše ništa ne smeta ni da upoznam neku crnu ni da se jedna od njih tri ofarba u ljubičasto. Novo Staro zna biti i veća promena nego Novo. Upravo zato jer misliš da si Staro već dovoljno upoznao.

Još jedan drukčiji vikend, još jedna "nova" staza i još jedna "stara" trka koju sam mislio da dobro poznajem. Čak nisam siguran da li sam ovde trčao na 2 ili 3 razne staze do sada. Prva je bila najmanje atraktivna a posle sam se malo "izgubio" u promenama. Raspitaću se sutra. Nešto u smislu, izvini, jesi li ti nekada imala kraću kosu ili je to bila samo punđa?

Nema komentara:

Objavi komentar