27 lipnja 2018

ipak ga ima!

(mislim na zagrobni život)
dakle kao i prema saznanju da zagrobnog života NEMA, onaj dan sam popodne otaljao neko trčkaranje u jednom udaljenom selu do kojeg sam otišao biciklom (18+18km do tamo i natrag) a trčkaranje je izašlo na 13.5km pa sam upisao 13, nije loše imati nešto u rezervi (čitaj dalje)

elem na tom trčkaranju sam upoznao pola jednog novog puta, koji prolazi po brdu između neka dva asfalta, što naravno nikome osim mene ništa ne može značiti ali eto moradoh da napomenem da nisam džabe išao (sad će ići jedna veća zagrada)

(dogodi se tako da odem(o) negde biciklama ili čak i autom, tipa kao sada u vrbovec, i onda zabazamo na neku prečicu pa ako je i nikakav put uvek se utešim onim "ovuda prolazimo prvi put!" i to opravda svaku polu-grešku. sva ta mesta koja vidiš prvi put i putevi koje otkriješ, sve to ima neku posebnu cenu, i uvek se na neki način isplati. to je bila ta poduža zagrada, koja je mogla da zasluži i poseban blog jer se radi o jednom životnom stavu, konceptu takoreći)

takođe sam zastao pred izlazak na asfalt i ugledao pored sebe beskrajne redove kupina, pa sam morao da slikam najveći primerak. tek jedna od stotinu je sazrela dok su ostale crvene, a ja sam onako kao vrana zaređao pa kljuc kljuc pokupio nekoliko komada, umesto okrepe.

ali ipak ga ima!
nakon ta dva mrcvarenja u nedelju i dva u ponedeljak, u utorak sam otrčao sasvim fin Tempić, padala je kišica, prijao mi je i uspon i spust, i asfalt i makadam, sve. mogao sam i malo brže ali zašto menjati nešto što prija. popodne sam se provozao, ne moram baš svakog dana trčati dva puta, par dana je ok a onda počne da deluje nekako bolesno.

još uvek me proganja brčko.
nekako sam povezao half ispod 90' i cenera ispod 40' pa sam bio zbunjen "neuspehom".
onda sam razdvojio dilemu na DVE dileme
1)
šta ako half ispod 1h30 sa sobom nosi cenera od 40'30'', onda sam dakle ispunio plan i nema mesta razočarenju
2)
šta ako brdsko-valoviti half od 1h30 (vrbovec) sa sobom vuče cenera po ravnom od 39', onda sam definitivno imao loš dan u brčkom?
3)
šta je više uticalo na razdvajanje ta dva rezultata, kasni termin cenera (19h, bljak), ili onih par "rupa" ispod podvožnjaka gde se na tri mesta izgubi po 5-10 sekundi, što znači da je ostatak cenera morao biti još brži, da bi se to nadoknadilo?

da ne bih mozgao previše otvorio sam mekmilanovu računaljku, i ona kaže
half 1:29:30 = cener za 40'09''
half 1:29:10 = cener za 40'00''

a ja sam išao cenera negde oko 40'20'', pa čak ako sam i izgubio tih 20'' u one tri rupe, sve se poklapa osim toga KAKO SAM ONDA ISTRČAO VRBOVEC po 4'15''/km, kao da je ravan??? gde je u rezultatu iz vrbovca nestalo +200m -200m visinske razlike? ako sam u brčkom izgubio 20 sekundi na 3 hupserčića kako u vrbovcu nisam izgubio par minuta, na tih 200m gore pa dole?

sada mi se već čini da počinjem da se vrtim u krug. nešto ne štima, i izgleda da će tako i ostati, raštimovano :-)

Nema komentara:

Objavi komentar