17 lipnja 2018

križ vs. rugvica

dakle kad krenete kraćim putem ka vrbovcu, iz križa kroz prnjarovec vam trebaju gume i ogibljenje traktora da bi se dokopali šušnjara. odatle se nekako može voziti ali nedajbože da naiđe neko iz onog pravca jer onda obojica morate na bankinu koliko je uzan put. onda u nekoj Z raskrsnici presečete jedan regionalni put pa nastavite drugom prečicom ka marčanima, da bi se u cerini uključili na pravac iz čazme. preko preče naokolo brže, nije to niko džabe smislio, nego da stotinama godina preduhitri ove pametne mape koje možete downloadati za oflajn analizu. jednom na širem putu sve ide kao po loju, osim samog ulaska u vrbovec koji je novonapravljen pa na mapi izgleda kao da iz sela konak letiš preko livade.

umesto očekivanih 440km stigli smo nakon 401km, no mislim da bi onaj dodatak od 40km koji na autoputu traje 20 minuta bio velika ušteda, obzirom koliko se izgubi po krivinama.

povratak smo oplemenili prolaskom kroz brdski (brCki???) centar brckovljana, pa smo otud shvatili po čemu je selo dobilo naziv. tu smo uštedeli nekih sto metara i izgubili par minuta. u dugom selu pak ne postoji nijedan putokaz pa smo imali interventno skretanje "mapa kaže da ispred nekakvog parka ili zelene površine treba da ima raskrsnica i tu bi trebalo ići levo za rugvi... EVO JE! LEVO, LEVO, LEVO! ŠKRIIIPPPPP"

odatle dalje je sve trebalo da ide po planu samo što se tu umešala nekakva rampa preko 88 koloseka i čim su svi iz kolone ispred nas okrenuli polukružno i nestali negde natrag, znali smo da nam se ne piše dobro. oke, nakon samo desetak minuta i dva vlakića se digla i rampa. ovaj povratak je pak imao 412km, no zbog rampe je potrajao kao i onaj zigzagavi u dolasku. preko preče, repriza.

Nema komentara:

Objavi komentar