03 rujna 2019

pijaca

nešto smo se zezali na Stravi ovde lokalni trkači nakon što je drug u opisu svog trčanja napisao "mekano" i onda smo krenuli to da razrađujemo.
sledećeg dana su trčali "malo tvrđe" pa sam i ja jutrošnji trening prokomentarisao sa "gnjecavo".
tako je i bilo, svo vreme osećaj tromosti i sporoće.
a fulao sam i vreme odlaska na trčanje jer sam posle pijace morao na kontrolni sanitarni pregled, pa drž tamo drž vamo, ne možeš u dom zdravlja u gaćama za trčanje.
i onda sam se povlačio kao crevo tih 8km pored reke, plus su na okretu bili neki radnici pa sam preskočio i tradicionalno istezanje i blejanje pored reke na jednom od lepših mesta.

popodne sam krenuo opet nekako kilavo no nakon par kilometara sam se razvezao i pokušao da preko brda ne izgubim puno vremena, da mi prosek ne spadne u zonu nenadoknadivog.
ispravno sam se proračunao, pa sam na spustu stisnuo taman kolicno je trebalo da ukupni prosek siđe ispod 6'/km.
do pre nekoliko godina mi je svaki ovakav trening bio oko 5'/km no tada sam bio u puno boljoj formi, ove godine su me pauze doslovno uništile, evo čak im se pridružila i ova poslednja zbog stomaka.

sledećeg vikenda je trka u Šapcu i tek sada sam shvatio da je u subotu popodne a ne u nedelju ujutru kao što je bila Subotica koju sam propustio.
vikend kasnije je trka u Čačku, sa mogućnostima 5-10-21km, a i za koji dan u Šapcu postoje trke 7km i 21km (tri kruga) pa ću na licu mesta da vidim šta je pametnije trčati od toga.
ako bude neko nenormalno vreme, vrućina ili kiša, onda ću verovatno 21km da bih se malo ganjao sa ovima u kategoriji, a ako bude lepo prijatno vreme za trčanje onda neka svi drugi mlate 21km i jure lične rekorde a ja ću da spičim 7km.
to mogu i bez broja, jer se sa kruga izlazi 50m u ciljni trg, tako da se sasvim elegantno može produžiti u drugi krug i stati nakon par stotina metara.
bumo vidli.

Nema komentara:

Objavi komentar