16 rujna 2019

aNdrenalin

Ne znam koliko još vode drži ona moja teorija da te dan nakon trke drže hormoni pa možeš da nastaviš da treniraš kao lud, ali danas sam bio na pola između "ambiciozan" i "kao pokošen".
Ujutru standardnih desetak (11) km preko brda pa nazad da nahranimo one pobacane mačiće i s njima preostala dva kerića, pa na posao.
Dane delim na one sa pijacom i one bez jer mi to oduzme taman nekih pola sata koliko mi treba da osim kratkog trčanja stignem bilo šta drugo.
Kao izlazak iz grada ponikom i neko malo udaljenije trčanje, zima je duga i trčanje od-do kuće će biti jedina mogućnost pa koristim još ovo malo leta dok ga ima.
To po onoj gruboj i surovoj podeli godine na leto i zimu, crno i belo, lepe i ružne dane, teško da tu ima mnogo nečeg između.
Popodne sam otišao biciklom samo do Gradca pa nastavio dalje uz reku, nije bilo gužve iako je užarilo na +30 ali valjda je škola učinila svoje i uništila deci volju da se još malo kupaju.
Negde na samom kraju asfalta sam pokušao malu beloušku da poteram sa sredine puta jer teško da bi je neki auto primetio ali nije htela da se pomakne pa to ti je.
Ja je ćušnem, ona se uzdigne za napad, a nema je kao glista, ajd dve gliste.
Nagazim joj na rep, ona me ujede za pertlu.
Uhvatim neku grančicu i katapultiram je u lišće pored puta.
Nisam hteo da pokušavam da je uhvatim jer nemam pojma tačno kolike zube ima a na poslu radim s alkoholom i uljem i čime sve ne pa mi ne bi prijale ni najmanje rupice poput onih kada ti vade krv iz prsta.
Odatle sam ladno prošetao 500m najstrmije uzbrdice čisto jer mi se nije toliko naprezalo a i bolelo me uvo za "treniranje", više sam pošao na izlet.
Spustio se glavnim putem u vihoru 80 šlepera punih kamenja i to je bilo to.
Nije baš da sam za išta iskoristio dan osim za luftiranje guzice ali šta fali, i to je za ljude.
Znam kako je onima koji zbog posla ili nečeg drugog jedva uhvate sat vremena a i tada su umorni za trčanje, a ja uhvatio sat i po plus dva sata, treba da sam zahvalan što mi se može.
Sutra će biti jedan jako neobičan dan jer mi se javio pašenog koji montira total tv po selima i ponudio da me odveze negde u brda pa sam uzeo slobodan dan na poslu, srećom tako se pogodilo da posla baš sutra i nema naročito pa niko neće nadrljati zbog mojih ekskurzija.

Nema komentara:

Objavi komentar