07 rujna 2019

prognoza kaže vlažno

Da li će danas biti 24 ili 26° nije toliko ni važno, a ako nešto malo rosulje i pokvasi ulice jedino što će se promeniti će biti vlaga koja će sa 45-50% narasti na 75-80%, barem tako kaže jedan od ovih meteo portala, a ionako svaki ima svoju verziju koliko će prelazak tih oblačića da traje kao i koliko dugo će na fajtati. Na kraju će biti "tresla se gora, rodila se KAP!".
Mislim da sam se definitivno odlučio za polumaraton, eto za promenu, i eto da vidim umem li ja to još uvek da istrčim bez nekih većih grešaka. Pri čemu ne mislim da bih mogao da se zaletim nego da bih mogao da krenem previše lagano pa da kasnije dođem u situaciju da mi bude previše prijatno pa i da odustanem od eventualnog ubrzavanja.
Prvo mače se, šta se ono beše radi sa prvim mačetom, pa videćemo kakvo će ispasti. Ako bude šugavo i ćoravo onda ćemo o njemu pisati blog, a ako bude lepo i prhko onda ćemo o njemu pisati dva bloga, dakle velika je razlika, gotovo sudbinska.
Poneću 2-3 para patika zbog te prognoze pa ću videti koje su mi bolje za kakvu nijansu neba i mogućnost promene dotične, mislim nijanse.
A može da se desi i da kažem "boli me uvo" pa da i ne pridam neku bogzna važnost tim detaljima, što ne bi bilo prvi put ove godine.
Naredne nedelje mi ističe pasoš što jest malo čupav tajming i zbog toga nisam ni gledao trke u HR sredinom septembra, za slučaj da me nešto izrade pa mi kažu "dođite za 10 dana" a ja cvrc napravio Planove preko granice.
Nakon Šapca imamo trku u Čačku, tamo je isto moguće prijavljivanje na licu mesta, KOLIKO SE SEĆAM... a na trku ionako dolazim zajedno sa šeficom lokalnog kluba tako da ćemo srediti šta god bude zaštekalo.
Iiiii posle toga dolazi taj neki "nejasan" vikend, merkao sam VŽ ali zbog pasoša nisam smeo da računam ništa unapred, pa se nadam da ću u nekom nedajbože zadnjem času potegnuti neke veze pa se i tamo uglaviti, ako ne postoji neka bliža domaća trka, eto čak nisam ni gledao toliko daleko.
Jučerašnji odmor se pretvorio u dva sata bicikle dva sata planinarenja i nekoliko km trčkaranja, a ni jutrošnja dva sata na bicikli me nisu baš odmorila tako da su mi noge dosta zbunjene.
Naravno da ću trčati po osećaju, onako da mi ne bude preteško, i bez previše ambicija, a nakon one mini bolesti od par dana mi je poslednji test pobegao već dve nedelje unazad tako da nemam pojma kako treba da izgleda 21km, nakon što sam 7km otrčao po 4'17''/km.
Pokušaću da ukucam u McMillan calculator:
kaže polumaraton 1h37, dakle 97 minuta, što daje krug od 32' (puta 3 = 96)
Pa baš da vidimo i to čudo...
mada mislim da je premala razlika između kruga od 30 i 32', tojest valjda je veća razlika između 7km i 21km, ali i to ću videti uživo.

Nema komentara:

Objavi komentar