19 rujna 2019

u znaku 19

kao 19-og u mesecu sam rođen pa onda svakog 19-og proslavim po jedan mini-rođendan i tako ih pored onog glavnog nakupim još 11, od čega DVA posebnija jer padaju u vatrenom znaku.
danas mi je pak sudbina zakazala KLJOK dan jer sam juče nakon jutarnjeg Lepog Tempa popodne pretrčao još desetak km, tačnije malo manje jer me je nešto mučio stomak pa sam deo skratio.
jutros je dan počeo dosta neobično jer smo drugaricu iz susednog grada trebali da sprovedemo na neku adresu njoj nepoznatu pa sam kao policajac na motoru jurcao po gradu biciklom 20m ispred nje, zaustavljao saobraćaj i skretao je i u/isparkiravao nekoliko puta.
U RIKVERC I ZA MNOM! JEL UMEŠ U RIKVERC?
i tako dalje

nakon toga je bilo malo povuci-potegni da se stigne na vreme na posao, a onih 10km do dva šteneta i mačke se neće sami pretrčati.
krenuo kilavo pa šta ću, mic po mic sam se otkravio kao što sam se i nadao.
šta li mu znači otkraviti, postoji li reč kraviti, zakraviti, evo češkam se po glavi nemajući ideju.
kad sam se otkravio negde na vrhu brda je malo otoplilo ili su se oblaci istanjili pa sam skinuo duks, eeee, i onda mi je u majici opet bilo malo friško pa sam morao da pojačam.
ali malo.
u povratku sam negde gore, otprilike na istom mestu na kojem sam se pre pola sata otkravio, zastao da slikam venac planina, i da desetak sekundi provrtim kukovima klokvajz pa antiklokvajz.
a i ovo zvuči nemački kad ga ovako napišeš pa jelda.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
u ovom trenutku mi je stigla poruka od druga koji mi objašnjava nešto o zavarivanju aluminijumskim elektrodama i kad sam gore u tom tab-u video (1) da mi je nešto napisao, otišli smo dalje da guglamo, zatim je nešto tresnulo pa su zalajali kučići pa sam gledao da nam neko nije sahranio deo ograde, a kad sam iščitao šta sam imao o alu zavarivanju vratio sam se na fejs i izdangubio taman dovoljno minuta da zaboravim da sam uopšte pisao ovaj blog
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da stvar bude zanimljivija, isto mi se desilo i juče jer NEMAM POJMA kada sam i zašto prekinuo pisanje, tek kad sam večeras upalio komp otvorio mi se blog napisan do kraja sa mogućnosti Publish ili Save, pa sam samo stisnuo dugme i sve završio
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nakon klokvajza sam nastavio malo življe i tu na početku malo jačeg spusta me je prošao neki kamion i tako me dunuo u leđa da sam pomislio da ću poleteti.
prosek mi je bio dosta iznad 6' i onda sam u magnovenju pokušavao da izračunam koliko mi treba za zadnji km da to spustim ispod 6', i iako je računica jako prosta nikako nisam uspevao da se skoncentrišem jer me je već obuzeo amok da moram da se sjurim nizbrdo kao lud.
čim mi se završio 9. kilometar na stravi sam blicnuo u prosek sledećeg km/lapa i već bio prezadovoljan što vidim kako brojke skakuću između 3'44'' i 3'48'', znajući da će to skakutanje da se smiri za stotinak metara i da se ustali oko stvarne prosečne brzine.
no ne lezi vraže, zašto da to ne bude što niže prema 3'40'', pa zašto da ne bude ispod, pa sam na kraju već zinuo da bih progutao tolike apetite i u sebi povikao bansaiiiii idemo na 3'30'' no već je bilo kasno i prosek je morao da plati ono početno samozadovoljno trčkaranje.

nakon skraćenog posla smo morali na neku sahranu i vratili se kući tek nakon 4 sata, pa sam odmah odustao od ideje da na tako umornim nogama pokušavam ikakvo bulimijsko trčanje samo zato jer sam se nakon groblja preždrao u restoranu.
a ko zna, nakon polumaratona sam u ponedeljak imao 2 trčanja, u utorak onaj hajk po kamenjaru i Dužinu, u sredu opet dva trčanja od čega jedan Tempo, i danas ovaj neki "brdski rikaveri sa hiljadarkom nizbrdo", poprilična papazjanija čak i ovako na papiru a kamoli na terenu.

vikend otvara neke čudne mogućnosti, merkao sam Žensku trku na Adi zato što posle nje ima ihaj fore da se stigne do Novog Sada na neki koncert pa bih onda mogao u nedelju na dužinu po Fruškoj.
međutim koncertić je u nekoj kafani da ne kažem rupi gde mi se uopšte ne kročava tako da mislim da ću odustati, pa se tako polumaraton u predalekom Boru opet pojavio kao najverovatnija mogućnost.
ne znam da li je trka na Adi u subotnje podne moguća u tom slučaju, jer bi nam bila hajd da kažem usput?
samo da ne provedem pet sati na Bookingu, i na sve drugo pristajem!

Nema komentara:

Objavi komentar