09 rujna 2019

ponavljač

seo sam jutros ovde samo da bih od sebe napravio budalu.
eto.
i nije da ne znam zašto mi je to potrebno.
baš hoću da vidim da li ću da ispadnem budalica ili budaletina.
naime odlučio sam da mi ovo bude probna nedelja u kojoj ću svakog dana nešto sitno začeprkati po onim "pravim" treninzima, pa kolicno god.
ali samo da ne bude još jedna nedelja izleta i jogginga i slično.
moraće tu da bude puno improvizacije jer ne znam kada počinju i završavaju se treninzi na pomoćnom ili glavnom stadionu, a ne bih da trčim dijagonale dok fudbalerčići poletarci igraju nešto na sredini terena pa da ih rušim kao čunjeve.
to jest, ako bi neko hteo da to dokumentuje snimanjem, možda i nije loša ideja :-D

nemam nikakve reference, odakle da počnem, obzirom da nisam NIŠTA trenirao tamo negde od februara 2017 kada sam slomio prvu ključnu kost.
tada sam, dva dana pre pada sa bicikle, otrčao 10km iz promena 100/100m i to za nekih 39' što je bilo vauuuuu ala ću da kidam kad krenu polumaratoni!
i cvrc.
pauza od 6 nedelja, pa težak povratak, pa u septembru drugi pad i druga ključna i opet 6 nedelja sa utegama na leđima, i posle toga sam celu 2018 protrčkarao bez ijednog tzv "pravog" treninga, iako sam nekako usput uspeo da otrčim polumaraton za 1h26' i par sekundi, u Slavonskoj Požegi negde sredinom septembra.

i kada sam mislio da će sve biti kao nekad, dva dana pred ovu novu godinu pad sa oštećenjem nečega u kuku, na to se nadovezao grip i bronhitis, i kada sam nakon dva meseca potpune pauze opet stao na noge, nisam se sećao ni kako se trči, a kamoli kako se BRZO trči.
nevermind, ovih 1h35' kroz olujno nevreme prekjuče mogu da budu i neki znak da neke stvari ipak mogu da se još malo poprave, a sad koliko, videćemo.
opšte je poznata stvar da kraći a jači treninzi smanjuju apetit koji mi je cele godine na maksimumu, pa možda i u tom grmu leži neki deo zeca.

ne znam šta mi može pasti na pamet tokom nedelje, možda nekoliko puta 400m ili 800m, hiljadarke neću raditi odmah na početku jer bi se to opet svelo na tempo trčanje i taktičko filozofiranje, možda i neke kombinacije 100/200m, i pomenute dijagonale na travi, zbog tehnike.
kontam da ne pokušavam ništa od čega mi treba odmor ni oporavak, nego da svakog dana čačnem nešto drugo, tek koliko da se prisetim kako to izgleda i nanovo se upoznam sa gradivom.

Nema komentara:

Objavi komentar