03 listopada 2019

pljusak

Kao po najavi (koju nisam pratio) stigla nam je kiša a za pola dana bi trebalo da stigne i to veliko zahlađenje, dakle kome se trči bolje je da požuri što pre u toku dana jer je lepše kad na**beš manje, umesto više jelte.

Spisak stvari za uraditi je zastrašujući, uspeo sam da prepišem sve aktivnosti, trčanja planinarenja i ostalo, sad to treba prekucati u excel i popuniti šta je bilo u kojim patikama, a kao i inače sam opet zaboravio da negde pred/tokom/nakon trčanja slikam patike pa sad moram da se prisećam gde sam u kojima išao.

Ovi dani vikenda su mi blizu ali iz nekog razloga nisam ništa upisao za zadnja dva dana pred odlazak od kuće pa mi je to već neka daleka prošlosti, mislim tamo neki četvrtak sa dva trčanja, amaaannnn, to kao da je bilo pre tri godine bukvalno.

Treba da se pogleda na karti sve kuda sam prolazio da bih to proanalizirao u 3D i shvatio tačno kuda je još moglo odnosno nije moglo da se prođe, treba da se sinhronizuje moj Garmin i da vidim šta mi je pokazao sa Rtanjski po pitanju vertikalne oscilacije i balansa L/D noge, kako uzbrdo tako i nizbrdo, a treba da se sinhronizuje i moj bivši Suunto koji sad nosi klupska drugarica pa da ga povežem sa njenom Stravom jer sam ga raskačio od moje, da mi ne bi svaka trka imala dva komada Mene koji trče različitim brzinama.

Da bih sve to stigao evo već dva sata nakon doručka nisam otvorio ni Fejs ni Mesinđer i bežim od ta dva ko đavo od krsta dok ne završim sve važnije. Ionako je ovo pisanje samo uvod tj nekih 10 minuta koliko da se odmorim od ostalih stvari, pa ću blog o trci nakucati kasnije a i to samo zato što sam obećao, a inače nemam pojma šta bih imao da pišem.

Malo mi je šok ovo vreme, ne toliko ovih +16 jutros jer mi pljusak ne smeta ako je napolju koliko toliko mlako, kratak šorc i šuškavac i neke od patika koje su u redu za pranje, taman da im obavim pretpranje, nego sam malo skeptičan kako bi mogla da izgleda ta trka za vikend ako je u Kragujevcu najavljeno samo desetak stepeni, neće mi mnogo koristiti što sam ovako dobro aklimatizovan na vrućine.

Nemam pojma ni da li mi se uopšte i ide ili je bolje jedan vikend oladiti dupe kod kuće. Koliko sam skontao moguće su usplate na dan trke tako da samo treba popuniti prijavu, a ni to nemam blage ideje da li bih trčao 5 ili 10km, jer mi se 21 ne trči nakon ovoliko polumaratona, čak sam i ovog vikenda osećao neki nakupljeni umor od Varaždina a i ona subota (3h puta do Dunava, 10.5km trke, 4h puta do Boljevca) me je podosta smlatila, čudo da sam uopšte uspeo da onako manje više normalno otrčim rtanjskih 21km.

Nema komentara:

Objavi komentar