29 prosinca 2012

Chlorpromazine

... a u nastavku svog tog odmotavanja klupka mojeg nestajanja i pojavljivanja, sahranjivanja i feniks-ovanja, moram ovde na BLOG-u da javno objasnim da postoji razlika između onoga kada shvatiš da na FB imaš 50% "prijatelja" previše, pa ih obrišeš, i onoga kada ti odjednom ceo taj FB postane previše, pa da ne bi "ubio" sve prijatelje rodbinu poznanike kolege i komšije, a ti jednim jedinim zahvatom ubiješ - sebe! to se zove deaktiviranje profila, stručno. s tim da ja ne volim da se predomišljam, da budem neki tip hoću-neću, pa obzirom da svaki profil shvatam kao posebnu pojavu, personifikaciju (to se valjda po naški kaže otelotvorenje?), onda ja njega onako giljotiniziram, dekapituliram, ili koja god već moderno-nepismena reč tome najbolje pristaje. 

baš šaljivo objasnih jednom prijatelju kako sam "obrisao svih strarih 70-ak profila i napravio ovaj novi" a on mi spremno odgovori - samo 70? :-) a ja razmišljam, paaaa, imam ja bar 100, eventualno 105 alias-a dvojnika shizo-partnera i ostale bUranije, no ne mogu baš svima da odobrim pristup na FB. i ovih "normalnih" 70 je napravilo više štete nego koristi ostatku čovečanstva (a bogme i ne-čovečanstva, sa zadovoljstvom) pa mo'š zamisliti šta bi tek napravilo onih 30-ak ostalih manijaka i kriminalaca. pušio bi se FB, kao zapaljena gomila mokrog korova.

e vidite ovo, šta sam danas razmišljao na trčanju!!!! :-P

to jest, ajd prvo ukratko o trčanju, zbog toga valjda i pišem blog, jbg... dakle imao sam 2h okruglo od izlaska iz kuće do trenutka kada sam trebao da KROČIM u salon i započnem svoj trudnički radni dan. i vidi, znam da imam onaj najlepši mogući krug, koji traje oko 2h total, i pomislim - a šta ako pokušam da to malo namažem, malo skratim (1km ovde 0.5km onde), i da se potrudim da dođem kući tek toliko brže koliko mi treba za najbrži express tuš i presvlačenje? i još se zeznem i na brzaka zbog blata uzmem neke stare patike koje su više za đubre nego za upotrebu, i ne da sam se klizao gde god je bilo llišća ili blata, katastrofa! kao računao sam da ako idem u Salomonkama po asfaltu da će mi biti "spore" pa kao ajd da još malo recikliram ove Gel Kayano koje su već odavno zaslužile penziju. i, samo što sam na vrhu brda stajao 2 minuta da ih dotegnem da mi ne bi landarale i da ne bih na spustu po kamenju iskrenuo nogu, eto tu sam ladno izgubio sve što sam mogao u njima da dobijem na prethodnih 10-ak km tj nepunom satu trčanja uzbrdo. no hajde, najvažnije je da sam krug završio za 1h45 total, dakle 1h42 trčanja (imao sam još jednu kratku filozofsku, ovaj, fiziološku pauzu) i na KLEC-avim kolenima i GRČ-evitim butinama uleteo na posao u zadnji čas! pravo s vrata mi zapala baš neka Barbika ko iz časopisa, dakle nisam džabe žurio :-P

a evo te gluposti koja mi je proletela vijugama kao bob stazom. rekoh ovako - a šta da napravim još jedan FB profil (znam, znam...) i na njemu igru, takmičenje. svaki dan bih se potrudio da stavim nešto zanimljivo (to bi bila motivacija MENI), a prema reakcijama "prijatelja" bih takođe svaki dan izbacivao po jednog, kao u onim veliko-bratovskim serijalima. išlo bi to tako da bih napravio profil, oglasio na sva zvona o čemu se radi, prikupio "prijatelje" u sledećih, na primer, 30 dana, i tada bi počela IGRA.
S TIM DA, tih mesec dana ne bih pisao blog ni stavljao statuse na ostale profile, pa bi tako svima drugima i to bio motiv da pošalju zahtev za "prijateljstvom", jer bi upravo u tim danima IGRE bilo najviše statusa, fotografija, ludila, prosto bih napravio od svojih treninga Velokog Brata i snimao filmiće sa bicikle, trčanja, malo češće stavljao statuse i fotografije, i tako dalje. i onda bih svakog dana objavio - ispao je Taj i Taj zbog najmanje lajkanja, komentara, poruka, ili jednostavno jer ga ne poznajem :-)
e sad, moram da razmislim koliko je taj ŠOU usmeren ka tome da zabavim druge, naspram toga da zabavim sebe. jer meni je život ionako interesantan, i ne bih voleo da neko to shvati kako sam ja neki narcisoidni kreten koji želi da privuče dodatnu pažnju. ja bih samo da napravim neku foru, neku igru, u koju bih da uvučem što više poznanika, i da se svi fino zabavimo. e sad da li je to moguće, NISAM smislio. ako neko ima o tome mišljenje, pliz neka mi pošalje svoje mišljenje. (normalan svet kaže reakcija ili mišljenje o temi, ameri kažu feedback, a ne(o)-opismenjeni beograđani kažu "fidbek" i pritom misle da su najpismeniji od svih, pa ti vidi).

e sad budi pametan pa se organizuj za Nedelju, jer je u Ponedeljak opet haos i golgota obzirom na broj žena koje su rešile da se očerupaju u zadnji čas. da ima Boga, on bi u ponedeljak ujutru zatvorio sve kozmetičke salone, rekao radnicima "idite odmarajte se, zaslužili ste u prethodnih 15 dana" a sve te neočerupane ćurke bi razapeo na stubove srama da može narod da uživa u njihovoj bujnoj prirodi. baš bi bile u duhu nove godine, kao i bezbrojne jelke po trgovima. šuma tamo šuma vamo, šta fali?

Nema komentara:

Objavi komentar