30 prosinca 2016

kako da ne



jest sad će me još i udaljenost elektrode i dužina luka zavitlavati

taman sam mislio da sam pri kraju posla kad se nešto iskomplikovalo, pa nestalo tankih elektroda, pa neće jedan čelik na drugi lim da uhvati pa probaj ovo ono i na kraju nađem jednu Jadran S crvenkastu elektrodu što je lolin tata za sobom ostavio i rekoh hajde da je prvo malo "pecnem" nekoliko puta da se osuši ako je nahvatala vlage, pa da probam njom, i dobijem tako lep var da mi je došlo da ga poljubim.

a ja nakupovao žutih oni što pršte kao novogodišnje prskalice, pa ću prvo njih da potrošim na vežbanje, na nekim drugim cevima, a u međuvremenu ću nakupovati i ovih.

jutros krenuli u šetnju sa kučićima i živi se smrzli, vetar je baš "brijao".
u jednom trenu izvadim telefon da nešto slikam, i momentalno mi se oduzmu jagodice na prstima od hladnoće. rekoh loli, brate ženo, sestro slatka, ja kad bih otišao malo u himalaje, mene bi celog amputirali. šta kog vraga dva vrha prsta i malo od nosa, je bih se odozgo vratio bez ruku do ramena i nogu do kukova. pa kako bi hodao? upita lola, a ja u trenutku nadahnuća uskliknuh - skakutao bih na kurcu!
(vidi priloženu ilustraciju)



posle toga sam malo pogledao vesti i gle šta sam našao, kaže pokušao da ubije sekirom. pa čime treba da pokušaš jadan, da bi uspeo? sledeći naslov će biti pokušao da ga napije buretom vinjaka, pokušao da ga pregazi šleperom sa 18 točkova, pokušao da nabode kačkavalj čačkalicom, pokušao da potrči u patikama nike pegasus 34 broj 44. sekira je ipak sekira, njoj pomoć ni ne treba, jedino je potrebno da joj ne smetaš.



realno ako imate dve kuće da nasledite, ubiti brata je unosan biznis jer zamisli ostane ti od roditelja jedna za tebe od 100,000 ojra, i bratova od 100,000 ojra, roditelji naravno pocrkaju od tuge vrlo brzo, ti izađeš iz zatvora odeš u sud cap pečat molim lepo dobio si za 100 meseci ležanja u zatvoru 100,000 evra, toliko ne bi mogao da uštediš u srbiji da radiš osam poslova dnevno. 

e ali međutim ova pijana budala je promašila sto hiljada evra, pardon, htedoh da kažem promašio je brata, sekirom, i sad će otac i majka da ga se odreknu, i bratu će da dođe njegovih 100,000 evra, to mu dakle dođe od roditelja odšteta što su mu rodili brata idiota. pošteno. meni mogu da prepišu jedino ako imaju nekih burgija ili elektroda da im je ostalo, da ne skupljaju vlagu. mislim ovaj kad dobije dve kuće to znači da će imati jednu da u njoj živi i drugu rezervnu, dakle nema potrebe da išta vari i popravlja.

imajući malo rezerve u glavi zbog sutra, danas tj noćas sam pretrčao samo 9km i to po gradu. po širem centru tj užoj periferiji, taman koliko mi je trebalo da napravim krug. od zanimljivosti izdvajam da nije puknila nijedna petarda, za razliku od trčanja kroz dalja predgrađa u kojima klinci sa terasa svojih kuća samo ispaljuju rafale. biće da gejaci po Goriću i Bujačiću imaju puno više para za ulaganje u primarne nagone, nego dečurlija iz grada koja ipak džeparac sačuvaju za mobilni net ili pljeskavicu.

evo u 23:09 još uvek ne znam da li sutra ima trke u beogradu, tako da mislim da nećemo ni ići, obzirom da zvuči glupo da odeš na nešto čega nema. ranije su bile najave na sajtu somaraton, sad koliko vidim tamo je Arpad okačio novogodišnju čestitku i to je sve, od najava trka možeš da se prijaviš za beogradski maraton i za mojstirski ultra trail 2014-te godine, iz čega zaključujem da ta trka još uvek traje i da je moguća "kasna prijava". to kao što franjković svakog dana šalje čestitke/pozivnice za "rane prijave", e tako kod nas možeš da se prijaviš za trku i tri godine kasnije. nadam se samo da u međuvremenu startnine nisu puno poskupele, jer ako ono uobičajeno za takve ultre ide 40-50-60 evra, onda je za dve i po godine to moglo da nabubri do 340€.

gle! našao sam € na tastaturi :-)

srećna vam nova DveHiljadeSedamnaeee€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Nema komentara:

Objavi komentar