09 prosinca 2016

Marica

ima ta izreka da se u nešto razumeš "ko Marica u kantar" pa pretpostavljam da je Marica prodavala paradajz, ili možda sir. eventualno suve šljive. tako sam ja danas nastavio u svojoj nameri samoukog kursa zavarivanja i par sati češkao glavu jer mi nešto nije išlo, a nemam iskustva da probleme rešim poput nekih sličnih prethodnih problema. sve mi je novo.

uhvati var za jednu cev ali neće za drugu, jer nisu od istog materijala. a nemam pojma da li je elektroda bliža po sastavu ovom ili onom čeliku. pa se razdvoji, pa skinem sve brusilicom, pa opet, pa promenim elektrodu, pa treću, pa smanjujem-povećavam amperažu, pa menjam ugao elektrode i brzinu kojom je pomeram, i tako u krug. juče je sve išlo, a danas sam ubo neku čudnu kombinaciju.

skulptura psa je gotova i Lola je to danas ofarbala onom 3-u-1 bojom (osnovna podloga plus boja plus glazura, sve na nitro bazi) i još je odabrala crnu. BLACK DOG. nikad nisam shvatio zašto se pesma Zeppelina o debelim devojkama tako zove.

nakon toga sam završio jedan sto-policu, jer je bolje umesto gomile dasaka i cevi u podrumu, da se to spoji u sto, pa da na njemu držimo ostatak krša. ma nema krša, biće to dobro za neki alat. možda padne neka slika, mada sam to već nekoliko puta obećavao ali kad radiš od jutra do mraka i nije ti tako prljavom i prašnjavom baš do slikanja.

nakon tog stola od tankih dasaka potrošio sam i par nekih kratkih greda, i napravio do 1/2 jedan debeli masivni radni sto, tu bi mogla da stoji ona stega (šrafštok) i držač bušilice/brusilice, pa ću tako u radionici imati mini strug :-)

to je sve bio uvod.
DANAS NISAM TRČAO!

obzirom da sam se prošle nedelje prevario pa otišao u petak uveče na trčanje i u subotzu ujutru se probudio šokiran umorom u nogama, samo 24h pred trku, eeeee ove nedelje nisam bio tako naivan. nakon polumaratona sam 4 dana trčao zaredom, danas odmaram tu već nema povratka jer sam se istuširao i već mi se spava, e još ne znam šta da radim sutra.

da li da takođe odmaram, drugi dan zaredom, jer sam i pre Ljubljane odmarao 3 dana pa solidno istrčao? ili da lupim neki kratki treningić sa par ubrzanjaca? ili samo kratko lagano trčkaranje od nekih 4-5km? ako odmaram, zašto bih toliko odmarao, ako bih nešto malo trčao, zašto pak to?

nakon 35 trka ove godine, od čega su skoro sve polumaratoni i maratoni, odnosno planinske trke iste kilometraže a puno dužeg trajanja, i nakon evo fali par kilometara do 5200 ove godine, jedino pitanje bi trebalo da glasi "šta će ti makar i samo metar više, a ne kilometar?"

no eto, u nedelju je maraton, zatvaranje sezone, poslednja lagana dužina. doći će ljudi nabrijani na plasman, na rezultat, doći će i joggeri i rekreativci, biće veoma šareno. u svom tom šarenišu na stazi od 10 krugova tamo-vamo tj 20 puta istim šetalištem po 2.1km sa sretanjem napred-nazad, pokušaću da smislim neku igru koja će me dovesti do kraja bez osećaja monotonosti.

ŠTA ću tačno smisliti, ne pitajte me, neću ni sâm znati do nedelje u podne, obzirom da je start u 11h.

patike, nemam pojma ni to.
saucony kinvara 7, asics noosa 10, noosa 11?
neću razmatrati nike lunarglide, skechers go run 3, nike pegasus 29 koje su mi jako udobne ali iako izgledaju kao nove već imaju 900km, možda da kupim pegasus 33?

drug iz italije, koji odlično zna moj stil trčanja, mi je savetovao da za maratone kupim saucony zealot iso, ili adidas adios boost 3, ali koliko znam nijedne još uvek nisu stigle u srbiju.
a pegasus 33 nikako da dođu na razumno sniženje. btw nisam ni išao u prodavnicu sa vagicom, da ih izmerim.

nekada slažu u testovima, kao i za asics noosa. verzija 11 je navodno bila pola unce lakša od 10, kad ono ćorak. čim su mi stigle brzom poštom odmah sam ih odneo na sprat u kuhinju u bacio na vagu, i tadaaammmm ista težina kao i prethodni model, u gram. više me niko neće tako navući, od sada prvo merim u prodavnici pa tek onda kupujem ili naručujem.

Nema komentara:

Objavi komentar