14 prosinca 2016

dosadne brojke


znam ja da većinu vas brojke odbijaju kao da ste na pornić naleteli.
no ne možeš svima udovoljiti.
jedan bi samo čitao tračeve, drugi o treninzima, treći bi voleo da čita kako mi ide a četvrtog bi nedajbože možda usrećilo ako mi ne ide, i kako sad ja to sve da smuljam u jednu priču, pa još da je ponavljam svake večeri?

zdesna na levo, tri tempo trčanja tj tri Treća Dana o kojima sam pričao
četvrtak nakon maratona, sreda nakon polumaratona, sreda nakon 25km u ritmu maratona.
tačkicama sam samom sebi udario zvezdice za uspeh, a levo sam nacrtao kako staza ide od lap-a do lap-a: ravno - uzbrdo - nizbrdo - ravno.

ne mislim da ulazim u formu, ako je suditi po brzinama, nego mislim da brzina na treningu pokazuje koliko brzo sam se oporavio, a logično, što je trka bila teža sporije sam se oporavljao. pa je otud iz nedelje u nedelju tempo brži, jer sam ja sve odmorniji, a sve to zato jer su mi "trke" sve lakše odnosno ležernije shvaćene.

danas sam imao "trenutak odluke" negde pred 9km, jer sam MISLEĆI da sam prethodna dva tempa trčao 52' i 50' morao da odlučim da li da idem na 50' ili na 49'. rekoh, ma dosta sam žurio, ne rastače mi se poslednji kilometar kroz grad, idem da rastrčim i da ležerno izjednačim rekord staze. tek kad sam par sati kasnije upalio kompjuter, shvatio sam da je ovih 50' u stvari rekord, jer sam zadnji put išao 51' a ne 50'. zanimljivo.

POD HITNO mi treba neka trka sad za vikend, da bih mogao da nastavim experiment :-)
jedino nadohvat mi je apatin-osijek ultra, pa da otrčim onaj prvi deo do granice od 20km, i odatle da smislim kako ću nazad do auta, gde god da sam ga ostavio. no već iz samog iznošenja ove teze shvatate koliko je besmislena, dakle ništa. baš šteta, mogao sam da krenem sa Stanetom pa dokle izdržim, valjda bih mogao 5-6 km brzinom kojom on planira 20 km.

Nema komentara:

Objavi komentar